tisdag 6 december 2016

Playa Carolinas


Det var här på Playa Carolinas N34 22 33 W001 37 43, som vi hamnade efter att ha lämnat Roquetas de Mar. Än så länge är det tillåtet att fricampa här. Soptunnor finns, men vatten och tömning får ske på macken närmare Aguilas GPS N37 23 21 W001 36 57 ca 2 km här ifrån. Fina badvikar.
Här står många husbilar, men faktum är att vi är de enda svenskarna....vad vi kan se. Fransmän och Tyskar, men även några Engelsmän, är de som överväger. 


Vi körde nästan samma sträcka som när vi for mot Malaga. 


Morgonen började med sol och den hade vi väntat på i minst en vecka. Nu blev det stolarna ut, det kan man än så länge göra här.


Första doppet i Medelhavet på den här resan och det hade jag väntat på länge. Temperaturen runt +17 - 19 grader, ungefär som i sjön hemma på sommaren, men betydligt saltare :) 
Vågorna nästan puttade kull mig och sedan var de 4-6 killar som försökte sig på att surfa på vågorna. Ingemar vågade sig också i det blå.


Vi gick över till den andra stranden, där det inte gick några vågor och här blev det ett nytt och mer ordentligare dopp....sen en stund på stranden i solen. Så härligt!!


Det ser ut som om stranden är tom, men det fanns allt lite folk där och sedan vid 12-13 tiden började det komma en hel del som antingen skulle sola eller bara strosa omkring. Vi återvände till husbilen där det blev lite solande och handarbete ....får väl veck under hakan nu 😁... när man måste titta ner på arbetet i handen. 😟


På eftermiddagen tog vi en promenad bort mot husruinerna, som säkert stått tomma i måååånga år.


Även här en strand, men inte lika fin som på andra sidan.


Några har hittat en mer enskild plats att parkera på....och längre bort i buskarna såg vi flera "plåtisar" som lyckats ta sig dit....inget för vår bil, dålig väg och vid regn ordentligt lerigt.


Husen är flera stycken och totalt förstörda, så tråkigt att se. Massor av klotter både inne och ute och taktegel överallt. Nästan lite farligt att låta husen stå så här.


Utanför massor av kaktusar och några få blommor.


Solen är på nergång och lite moln döljer den. Nu hoppas vi morgondagen också bjuder på sol och kanske bad igen.


Idag har vi verkligen kopplat av och tagit det lugnt. I morgon är det dags för lite hushållsarbete...om man nu kan kalla tömning och fyllning av vatten samt städning, för det :) Snart börjar det bli dags att dra sig mot Alicante.
Nu är det dags för handboll på spansk TV Sverige-Slovenien.

  

15 kommentarer:

 1. Laila o Lasse står på Anibal ......kramar!

  SvaraRadera
 2. Så inspirerande att läsa dina berättelser och suget finns. Fina foton också....tack
  Hälsar Carin från Hjo

  SvaraRadera
 3. Sol behövde vi efter söndagens störtregn!

  SvaraRadera
 4. Kul att se att ni har det bra och att Ingemar verkar må bra. Njut i solen :) Kram

  SvaraRadera
 5. Vi lämnar Santa Pola i morgon. Förslag på mötesplats?
  Hoppas vi ses.

  SvaraRadera
 6. Har fått ditt mail, men kan inte skicka här från biblioteket! Teknikens under! Men då satsar vi på att ses (nära blå rondellen) i morgon! Ska bli kul!

  SvaraRadera
 7. Där stod vi i våras tillsammans med en mängd trevliga tyskar. Det kom en kvinna och hämtade upp tvätt, som hon kom med dagen därpå.

  SvaraRadera
 8. Vad kul att få vinterbada i så höga temperaturer i vattnet.

  SvaraRadera
 9. Snart är vi kanske nära varandra igen- ni är ju på väg uppåt.

  SvaraRadera
 10. Ser ju helt underbart ut i solen!

  Ha det gott o njut.....Kram

  SvaraRadera
 11. Vi skulle stanna några dagar ute vid San José. (Nära där ni är) Det gick inte vara ute, man andades nästan in flugor. När vi skulle äta middag slog jag ihjäl hundra tals flugor. Folk gick med en flugsmällare i handen, för att vifta bort dem från ansiktet. Vi flydde därifrån efter en natt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skillnad på att vara här under sommaren och på hösten :) Här har vi inte haft ont av flugor, där emot vid Galpe hade vi massor av myggor, mycket för att vi stod vid insjön.

   Radera