torsdag 28 april 2016

Pyssel i husbilen

De senaste dagarna har Ingemar fixat med skador i husbilen. I duschen hade det blivit en spricka i plasten där kranen sitter. Nu har han monterat ner själva hörnet (där duschen och kranen sitter) för att lättare komma åt sprickan.


Om ni följt oss under vår resa så vet ni att vi hade problem med bodelsdörren. Här kan ni läsa om den lagningen. Nu använder han sig av samma metod på duschen. Även här använder han sig av plexiglas och silikon.


Stadigt och bra och sprickan fixad :)


Vi hade också problem med kylskåpsdörren på slutet av resan. I själva låset hade de "gripklor" som låser, gått av. Och när vi kom hem så gick det inte att öppna dörren. Nu var det inga problem med att skruva loss låset ....bara att öppna frysen så kom han åt låset.
Idag kom det nya låset, pris 199 kr och nu är det på plats. 


Nu är husbilen städad, packad och alla skavanker inomhus fixade.
Gardinerna ligger i tvättmaskinen sen är den klar för nästa resa.......vart den går och när, är i dagsläget inte bestämt. :)


9 kommentarer:

 1. Detta hålla ser starkt ut, och snyggt blev det också.

  SvaraRadera
 2. Han ä duktig din Ingemar.....vi vet.....vi ses snart.....Kram

  SvaraRadera
 3. Bobilarna måste vårdas ibland.
  Så händig han är som fixar!

  SvaraRadera
 4. Ja, plasten åldras och spricker. Vi har också bytt kylskåpslåset och i helgen lagade maken kryddhyllan. Plasten i den nedre hyllan hade gett med sig. Det blev till att skruva ned hela fönsterkarmen för att komma åt att få ut kryddhyllan. Men fint blev det!

  SvaraRadera
 5. Vi är i Blanes nu och vårt kylskåp har lagt av. Men - Media Markt nära Barcelona hade ett litet fint elektriskt kylskåp och det är nu vårt. Fungerar perfekt. Vårt ordinarie kylskåp fungerar på gasolen, i alla fall ibland, men är inte att lita på. Om några dagar åker vi in i Frankrike. Sommarvärmen är borta, tillfälligt hoppas jag. I natt har det regnat och det är lite småkyligt ute. Men imorgon har man lovat bättre.. Imorgon är det mors dag i Spanien...

  SvaraRadera
 6. Bra gjort och skönt att ha allt fixat och känna sig redo inför nästa äventyr! Hälsningar från Kroatien!

  SvaraRadera
 7. Va bra att kunna fixa så mycket själv! Bra jobbat!

  SvaraRadera
 8. Visst är det bra att kunna fixa allt själv och bra blev det:) Kram

  SvaraRadera
 9. Det är skönt med män, som inte har tummen mitt i handen!

  SvaraRadera