måndag 25 april 2016

Vikten är viktig

Nog märks det att vi har Aprilväder alltid! Tittar ut och ser marken är vit av snö eller hagel och termometern har varit nere under nollan. 
När ska våren komma??


Som tur var så försvann det vita under dagen och vi kunde fortsätta att plocka in i husbilen, det vi ansåg att vi behövde ha med oss. 
Nu är den verkligen nerbantad.
Fyllde tanken till trekvarts och ca 60 L vatten, sen bar det iväg upp till Återvinningscentralen Övreskog för vägning. Spännande!!
Med ny solpanel på taket, diesel, vatten, husgeråd, verktyg och diverse, samt oss två i bilen, hamnade vi på 3540 kg och då har vi 160 kg kvar till mat och kläder, av 3700 kg som registreringsbeviset säger. 
Några cyklar kommer inte med mera och cykelstället ska plockas bort, där vinner vi ytterligare ca 15 kg.
Nu har vi förstås aldrig blivit stoppade för vägning, men det känns lugnare att åka så lagligt som möjligt. 
Nu gäller det att hålla koll på det vi plockar in.

När vi kom hem igen så kom även en rejäl hagelskur som åter "målade" marken vit.


I så dåligt väder går det inte att göra något ute....det fick bli en bakdag i stället. Under de här sista veckorna har jag inte kunnat följa lchf, som jag vill. Det är inte bara husbilen som behöver tänka på vikten. :)

Det har blivit mycket fusk, eftersom jag inte har haft något bröd bl a. Nu blir det ändring... bakade ostfrallor, sesambullar och muffins. Nu ska det smaka gott med en "smörgås".Vi ser på TV att snöovädret varit långt ner i Tyskland, många som är på väg hem, har också träffat på ovädret. 
Det blir en kall Valborg i år. Själva ska vi vara hemma. 
Ska ni ut och åka med husbilen och vart i så fall? 

Tänk på vikten!

11 kommentarer:

 1. Ett vackert kort med snön, men känns helt fel så här års. Förståndigt att hålla koll på vikten. Det gör vi också. Så gott med hembakat. Har bakat några gånger i Ellen under resan, men det blir ju bara lite varje gång.

  SvaraRadera
 2. Oj vad ni har donat och fixat med husbilen. Duktiga ni som städat bort så mycket. Men cyklarna skulle jag inte kunna vara utan, dom vill jag ha med oss. Min fot och min kropp överhuvudtaget skulle inte orka gå så långt som man cyklar när vi är på rull med husbilen:) Men vi prioriterar alla vad som är viktigt att ha med sig. Vi åker hemifrån på fredag. Så vår valborg är på rull någonstans:) Vi kör mot Kristinehamn o husbilsklubbens årsmöte o träff. Ha det gott ni 2. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill gärna ha med cyklar.....men går det inte så får vi avstå :) Ha det så trevligt....vi åker inte på någon träff någonstans....stannar hemma.

   Radera
 3. Vi har haft snö och regn här i Stralsund Tyskland också, vi har ju golfat här i dagarna två och det har snöat och haglat. I morgon skall det regna och nu är temperaturen bara 4 grader, så i natt blir det kallt. Inte kul....vi hörs snart kram!

  SvaraRadera
 4. Allt som ni gör nu får vi göra när vi kommer hem. Vi firar valborg i Blanes, i Spanien är det sommar men man väntar ett lätt regn på Valborgsmässoafton. Därefter lämnar vi Spanien för några dagar i Frankrike innan vi hamnar i Tyskland och termalbaden där.. Någon snö eller hagel vill vi inte ha...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör ni rätt i....stanna så länge som möjligt :)

   Radera
 5. Oj vad fint ni bor! Ni lär väl vara hemma hela sommaren med den utsikten? Karm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi bor fint, men visst ska vi ut och åka husbil i sommar. Sverige har mycket att erbjuda oss husbilsåkare.

   Radera
 6. Det var väl ett tufft beslut att lämna cyklarna hemma? Det är ju bland det mest älskvärda att ha med sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det roligt att cykla, men vi använde dom bara 3 ggr under senaste resan. Vi får väl se vad vägen säger framöver.

   Radera
 7. Inget kul väder MEN Vad gör det nu när man ska ställa inordning runt huset. Köra med högtryckstvätten man blir ändå blöt. Som en granne sa det blir snart bättre väder

  SvaraRadera