söndag 3 april 2016

Vacker väg mot San Sebastian

Istället för att åka den väg, som vi tycker, tänkte vi idag att följa vad "Berit" föreslår.... alltså blir det N240 mot Bilbao.  
Att det har varit kallt och snöfall har vi kunnat se på TV. Själva har vi sluppit uppleva snön på nära håll. Det närmaste vi kommit snön, än så länge, har varit på de höga topparna vi ser från vägen. Vi har hört att andra husbilar, har på vägen upp hit, haft snö och träffat på snöplogen.


Vi fortsätter nu väg N240 en bit innan "Berit" vill svänga av på A623, som på kartan är en vacker väg. Och det kan vi nog hålla med om.
Många cyklister ute på träningsrundor, eftersom det är lördag.


Vi åker förbi några gamla byar och de flesta har en fin kyrka. Vägen har bra kvalitet men är kurvig.  


Vi märker knappt att vi är högt upp förrän skyltarna om lutningen börjar dyka upp och det går brant nedåt.


Höga berg på sidorna och vackra vyer.  Trots att vägen går brant nedåt och mycket kurvor, så blir vi omkörda av MC förarna.


Husen påminner om de i syd Tyskland och Österrike, ja hela omgivningen får oss att tänka på dessa länder.


Den ena hårnålskurvan efter den andra och dessutom kraftig lutning på vägen, vilket gör att Ingemar får stå på bromsen en hel del. Vi har nog varit uppe på ca 750 m och nu ska vi nedåt till havsnivån.
Så äntligen närmar vi oss kusten och Ondorroa. Nu har vi inte tänkt stanna här, så vi fortsätter kustvägen mot Donostia San Sebastian.


Det är minst lika vackert att åka kustvägen och vi väljer hellre Väg N634 än att ta motorvägen. Visserligen är den ordentligt krokig, men vi har ju ingen brådska så vi tar det lugnt.


En fyr visar båtarna vägen. 


Det fanns en gångväg efter vägen och mycket folk var ute och promenerade i solen, det är faktiskt + 22 gr här idag. Och havet ligger ganska lugnt.


Inne i Zarautz var det fullt på var enda parkeringsplats. Jag beundrar förarna som lyckas ta sig in när de hittar en liten glugg att parkera i. Men så är det inte många cm mellan bilarna heller. Den här mannen stannade precis framför oss, då han fick syn på den lediga platsen, sen rattade han snabbt in bilen.


I Orio kunde stora båtar ta sig in genom floden en bit, men sedan var det stopp. Bron över floden var så låg att några sådana här stora båtar inte kunde passera. 


Vi fortsatte mot en ställplats i Donostia San Sebastian, men där var fullt. Testade även parkeringen vid fotbollsarenan men det kändes inte bra. Hittade en parkering en bit utanför i Hernani. Här står vi nu tillsammans med 2 stora bussar och 2 lastbilar. Vatten och avlopp intill.  
Nu får vi stanna här tills på måndag, för Ingemar upptäckte en däcksfirma alldeles intill och vi behöver nya däck bak.


Termometern visade faktiskt på hela +24 gr idag men som vanligt är det bara idag. 


6 kommentarer:

 1. Jag tror inte vi åkt samma väg över bergen, men väl utefter havet! Vackra vyer!

  SvaraRadera
 2. Jag tror inte vi åkt samma väg över bergen, men väl utefter havet! Vackra vyer!

  SvaraRadera
 3. Det är uppenbart något visst med storslagna höga berg, speciellt de snöklädda. Det gäller att ha friska bromsar och däck i dom svängarna. Vackert är det minsann.

  SvaraRadera
 4. Oj, vad ni har kommit långt.....vi är bara i Torrevieja trakten och åker till Jumilla för att köpa vin...

  Kram och kör försiktigt!

  SvaraRadera
 5. Mycket berg däruppe, men vackert.

  SvaraRadera
 6. Där flög vi över på vår resa till Gran Canarias!

  Ha det gott o njut....

  SvaraRadera