onsdag 20 april 2016

Skåpröjning och städning.


Idag sken solen och genast får man lite mer arbetslust. Vi har hunnit plocka ur det mesta ur husbilen och nu var det dags att gå igenom skåpen och plocka bort alla dessa "bra att ha grejor" som man samlar på sig.
Vi märkte ju att vi har lite för mycket vikt och att rensa bort allt onödigt gör faktiskt en hel del kg.
Bara alla dessa kartor och böcker väger ju massor!
I glasskåpen åkte flera av vinglasen ut, inte p g a att vi inte använder dem, utan snarare för att de har blivit så matta och fula.
I "porslinsskåpet" hade vi en del kaffekoppar i melanin och de har blivit så fula av kaffe så de åkte också ut.
In kom i stället 4 lövtunna kaffekoppar i glas.  Hur de kommer att hålla får vi se, men de var så lätta så jag kunde inte motstå dem. De vägde endast 80 gr/st. 


I morgon ska jag ta itu med "linneskåpet" många dukar och annat, som vi släpat med oss och som aldrig har använts ska plockas bort. Ingemar har gått igenom sina verktygslådor....och där fanns också en hel del onödiga saker. 
När alla skåp är klara ska det städas ordentligt. Gardiner ska tvättas och även draperierna. Krokarna i draperierna ska bytas ut. 
Brukar ni också göra storstädning på husbilen?

 


5 kommentarer:

 1. Idag ska vi börja vår städning av husbilen, vi har åkt runt med alldeles för många saker i vinter som vi aldrig använt.

  SvaraRadera
 2. Säkert nyttigt att rensa ibland.
  Finns nog grejer som åkt flera tusen mil utan att komma till användning.

  SvaraRadera
 3. Jo storstädning pågår för fullt. Efter en långresa finns det damm i alla krypin, sånt vill man inte spara på

  SvaraRadera
 4. Vi började storstädningen inne igår, har tidigare bara fixat utvändigt och i alla fack utifrån. Vi rensade ut onödiga grejor innan vi åkte till Spanien i höstas på grund av onödig vikt, det är nyttigt. I förra bilen, Concorden, var vi bortskämda med att ta med allt möjligt "i fall att" vi behövde det, så kan vi inte göra nu med nya bilen.

  SvaraRadera
 5. Visst är det så att man kör omkring med för mycket saker som man aldrig använder. Så är det nog för alla tro jag :) vi ska gå igenom våra saker i husbilen i helgen också. Så vi lipper dra med allt onödigt till Kristinehamn nästkommande helg. Snygga koppar du packat in i er husbil :) kram

  SvaraRadera