fredag 1 april 2016

Byte av olja, filter och EGR ventilen i Vitoria Gasteiz

Det blir hela 3 nätter här i Vitoria-Gasteiz. För när vi äntligen fick tag i en riktig Fiat verkstad, så var det lika bra att få allt gjort på en gång.


Dock inget byte av kamremmen....det behövdes inte ännu. 
På torsdagsmorgonen skulle vi vara där klockan 10.00 Gissa vad som hände? Jo vi försov oss!!
Rusar upp kl. 9 snabbt på med frukost och bädda. När vi äter knackar det på dörren och där i regnet, står Max (Marocko Max). Ett glatt återseende, måste vara minst 2 år sedan vi sågs i Marocko. De var på väg till en Pilotfirma i Frankrike.


Vi hann precis till Fiat-verkstaden 8 km bort. Under tiden de bytte olja, filter och i övrigt gick igenom bilen, väntade vi i ett rum intill. Här höll städerskorna på att städa och det torkades lister och väggar runt om. Vi har nog aldrig sett en så fräsch bilverkstad, med biutrymmen, tidigare.


De var riktigt noga med allt, bytte även en lampa i skyltbelysningen bak, som vi inte ens märkt att den var trasig. 
Priset för det hela blev 331.79 € 


De hade även märkt att vår motorlampa lyste och det har den gjort till och från under hela resan. De ansåg att vi måste byta en EGR ventil och vi fick tid till idag fredag kl 10.00.

Nu försov vi oss inte och kunde fixa med frukost i lugn och ro.
Åter fick vi vänta i i rummet med TV. Nu blev det en lång väntan för det tog dem 2,5 timma att fixa allt.  Har man sticket med, så går ju tiden fort ändå.


 När vi skulle betala tog de endast betalt för 1.5 timme. Priset 326.57 €  blev en glad överraskning för Ingemar, han hade nog räknat med minst 450 - 500€
Vi åkte tillbaka på ställplatsen i stan. Träffar på ytterligare en svensk, husbilen Hugo med Kjell och Britt. De kunde berätta att det skulle bli medeltida marknad i morgon lördag, och då var valet inte så svårt...åka eller stanna   2 kommentarer:

  1. Bra att räkningen blev mindre än ni räknat med. Då kan ni spendera lite extra på marknaden hihi
    Kram

    SvaraRadera
  2. Bra att räkningen blev mindre än ni räknat med. Då kan ni spendera lite extra på marknaden hihi
    Kram

    SvaraRadera