onsdag 6 april 2016

Genom Frankrike

Vi lämnade Hernani vid 10.30 efter att ha fixat nya däck bak. Känns riktigt bra att ha bytt då det ena var väldigt snedslitet. Kör så mot en gasoltapp och fyller gasolflaskan och sedan iväg mot Frankrike. 


Inget vidare väder, det regnar. Vi väljer, som vanligt, bort betalvägar och visst blir det lite krokigt, men vi får också en fin väg mellan Biarritz och Mont-de-Marsan D824. Följer väg D933 mot Marmande.

Lite trafik nu och strax utanför Casteljaloux, SO om Bordeaux, hittar vi en plats för natten. Vi får sällskap av ytterligare 2 HB (fransoser) N44 17 47, E 00 04 18


Vi ser att det finns ett Casino, men känner inte för att spela bort några pengar. Det verkar vara ett rekreationsområde då det finns en sjö i närheten. Dålig täckning för TV och inget internet....det får bli korsord och patians på datorerna innan det är läggdags.


Tisdag den 5/4
Det blev en relativt lugn natt, trots att vägen gick bara några meter från bilen. Vid 9.15 var vi klara för avfärd mot Bergerac och sedan vidare efter väg N21. 
Vi ser att gullvivorna blommar för fullt och tussilagon var utblommad. I trädgårdarna lyser den praktfulla Magnolian i rosa och vita blommor och i häckarna blommar Forsythian. Blomsterarrangemangen i städerna lyser i alla färger. Att våren har kommit till Frankrike märks även på termometern, som kommer upp  till +18- 20 gr. Ganska varmt även på natten så någon gasol går inte åt till värmen.


Vägen går genom Périgueux och vi förvånas över hur mycket bilar som finns överallt.  


Vi följer floden Auvézere en bit.


Har man inte mark, som man kan bygga ett hus på, så kan man ju bygga på höjden och öka på ytan längre upp. Fiffigt tycker jag !!


Många långtradare både bakom och i möten. Vi har passerat många utsmyckade rondeller, den här hade lite roliga granar tyckte vi.


 Vi fortsätter mot Oradur-sur-Glane, där vi visste att det fanns en ställplats N45 56 08 E01 01 29. med VA. 


Tyvärr så måste man till turistbyrån för att köpa polletter till vattnet, men tömma går bra.
Här stannar vi och vi har idag kört ca 250 km lite mer än vi brukar. 

3 kommentarer:

  1. Det finns så mycket i Frankrike som är vackert

    SvaraRadera
  2. Kul granar tycken en före detta skogsarbetare.

    SvaraRadera
  3. Skönt att det blivit lite varmare i Frankrike. Trevliga ställplatser du delar med dig av!! Ha en fortsatt bra resa!

    SvaraRadera