onsdag 4 maj 2016

På jakt efter våren

April månad brukar bjuda på omväxlande väder och de sista dagarna, innan Valborgsmässoafton, var ju inget undantag.....hagel stora som "puttekulor". Ja alltså sådana där stenkulor, som man spelade med på skolgården, vet inte om de finns idag. 
Just då kändes det som om våren var väldigt långt borta.


Vi har fina cykelleder runt sjön Åsunden och Ingemar tar sina cykelturer, den här gången runt sjön förbi ställplatsen och mot Marbäck. Att våren är på G märker vi när de börjar sätta i båtbryggorna i stan.


En annan dag kör han på den gamla järnvägen åt motsatt håll, alltså mot Borås och där blommar påskliljorna i massor. De tycks inte tagit stryk av hagelskuren.


Ett annat vårtecken är när sonen börjar tvätta och vaxa båten. Förra året kom den inte i vattnet förrän det var semestertid. I år betydligt tidigare, så vi får hoppas det blir en fin båtsommar :)


Vi har nu varit hemma i 3 veckor och nu först har vi kunnat åka ut till vår stuga. Än har inte björkarna slagit ut....men de är på gång.I stugan hade grävlingen ställt till det i år igen, genom att gräva sig in under verandan och "skyffla" fram massor av sten och jord. Den här gången var det Ingemar, som snyggade till efter vår sabotör, medans jag och Mikael röjde undan spåren efter de små gnagarna, som hållit till inomhus. 


Efter att även hunnit med att kratta bort större delen av löv, så smakade det gott med en fika i solen.....den första för i år.


Tillbaka hemma såg vi fler vårtecken....ett par Kanadagäss på jakt efter föda. Nu är jag inte så förtjust i dessa gäss då de lortar ner ordentligt vid sjön. Men de är fina att titta på.


Ett annat vårtecken är väl sandlådeleken. 


Vår är det också när vi fått ut våra balkongmöbler och vi kunde faktiskt njuta av infravärmen på kvällen då det inte blåste något.
Nu lovar vädret att vi ska ha både sol och riktigt varmt i ca 9 dagar. Tänk om vi kunde få en riktigt varm och skön vår/sommar i år.
Men det kanske är att hoppas för mycket. :)


Det finns massor att göra nu både ute och inne. Och när solen kommer fram, kommer också energin, att vilja fixa till både här och där.
Även funderingar på hösten och vinterns resor.....det måste planeras i tid....men det tar vi längre fram :)

10 kommentarer:

 1. Vi tar det lite lugnare än ni. Vi har ju bara lägenheten här hemma. Ha dé bra!

  SvaraRadera
 2. Äntligen värmer solen lite men nätterna är kalla!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Skönt att värmen är här men lite varmare vill vi nog ha det. Ni har massor att så i ser jag.

  SvaraRadera
 4. Trots vädret ser det jättemysigt ut. Vilken fin stuga ni har...

  SvaraRadera
 5. Men nu var det skönt i solen i Uricehamn.

  SvaraRadera
 6. Det gick fort från vinter till sommar i år! Nu är det nog slut med snö och hagel hoppas jag ;)

  SvaraRadera
 7. Hoppas verkligen att ni slipper haglet nu. Det är konstigt med vädret...minns en sommar när vi hade gjort dammen våran klar...då vräkte det ner snö, och det var midsommar dessutom :)) Ni ser ut att ha det mysigt hemmavid hos er. Dessutom en sötnos i sandlådan :) Kram

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Nu får det va slut med vintervädret. Dags att njuta av sommarn och allt den har att bjuda på. Vilken fin stuga ni har!

  SvaraRadera