tisdag 31 maj 2016

Spindlar

tillhör inte mina favoritdjur. De smutsar ner på mina balkongmöbler och de finns i olika storlekar. Från pyttesmå till riktigt stora och feta rackare.
 I går när vi var ut till stugan så upptäckte Ingemar en fin spindel som satt på bilen.


Jag har försökt leta på internet för att se vad det var för sorts spindel och kommit fram till att det är en Blomkrabbspindel.
Och visst är den lik en krabba, dessutom kan den gå i sidled, precis som en krabba. Fina teckningar på ryggen och på sidan har den också.


Ni har väl märkt, att när en spindel lämnar avföringstryck, så blir det svart fläckar och det går inte att tvätta bort. En av anledningarna till att jag inte gillar "husspindlarna" som bor på vår balkong.


I stugan var gräset långt och fullt med tusenskönor och teveronika. Nästan lite synd att klippa bort allt.


Ingemar fick syn på en hare som tryckte i gräset, men när jag skulle gå närmare, för att se så den inte var skadad, då for den upp med ett språng och stack iväg. Lite svår att se, men man kan se ögat på den, lite till vänster i bilden, mellan bladen.


Syrenerna blommade för fullt och spred en ljuvlig doft.
Naturligtvis fick en stor bukett följa med hem och jag funderade på att göra syrensaft, men slopade det eftersom vi inte dricker saft numera. I alla fall så är det inte mycket som går åt och jag har både svart och rödvinbärssaft i källaren.


Så här fint blev det när vi klippt hela gräsmattan.


Nu är solen här, passa på och njut!

7 kommentarer:

 1. Intressant spindel, den kan ändra färg också.

  SvaraRadera
 2. Har ni fått dem med hem från södern?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej Bernt jag tror den fanns på någon blomma, men hamnade på bilen :)

   Radera
 3. Det har verkligen varit fantastiskt idag, riktig sommar.
  Jag gillar inte heller spindlar.....

  SvaraRadera
 4. Visste inte att dom lämnade svåra fläckar efter sig. Har också sett små små fläckar på våra dynor, nu vet jag att det kan vara från spindlarna.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilken färg!!! Den ser ganska otrevlig ut när man ser den sådär stort... Iofs så har vi mycket spindlar på husbåten (på utsidan), de gillar den här miljön tydligen ;)

  SvaraRadera
 6. Spindeln var ny för mig, men jag brukar inte studera dem så noga. Gräsmattan med alla bellis och teveronikor var fin. Gillade den bättre så, än som nyklippt!

  SvaraRadera