fredag 27 maj 2016

Sommarplanering

I går kom STT, en gratistidning, i brevlådan. Den handlade mycket om vad man kan se och göra i sommar runt omkring och i Ulricehamn.


Det finns mycket att uppleva, om man bestämmer sig för att stanna till i Ulricehamn på ställplatsen som är gratis  Och naturligtvis även  se er om runt omkring med bil, till fots eller på cykel. 
Torpa stenhus är en sevärd plats. Dit brukar vi åka minst en gång om året. Där emot var det länge sedan vi gick en guidad tur i själva byggnaden. 
Enligt artikeln så har det hänt en hel del sedan vi var där sist.....kanske dags att ta sig en titt på stenhuset igen :-)Kollar man in på Turistbyråns hemsida så får man ännu mera tips. Där kan man läsa om vad som händer i sommar, och visst finns det en hel del. Diggiloo den 10 juli och även Uport Musikweekend den 4 - 6 augusti drar väldigt mycket folk. Då är själva ställplatsen stängd, men kolla in i almanackan så kan du säkert hitta något som passar just dig om du besöker oss i sommar.


Och vill man inte lyssna på musik eller  ta en titt på historiska platser....ja då kan man ju shoppa. Lager 157 i Gällstad är ju ett populärt ställe.

Själva blev vi intresserade av Limmareds glasbruk. Det ligger så nära, men ändå har man inte gjort ett besök där. Oftast är det så att det som finns i den egna regionen är det man sist besöker, vi ska försöka ändra på det.
Det som ligger närmast i datum är ju Mors Dag och då kan det ju passa bra att göra en utflykt....varför inte med husbilen. :-)
Nu får ni botanisera själva bland allt som finns i och runt omkring Ulricehamn, för det finns en hel del intressant om man kollar in på almanackan. 
Nu ska jag ta och markera i min almanacka intressanta datum. 
Nu börjar sommaren....ha de gott!

7 kommentarer:

 1. Många fina tips! Vi får försöka minnas dem nästa gång vi kommer åt ditt håll! Ha d+e gott!

  SvaraRadera
 2. Det är härligt att det finns så mycket intressant att se o göra inom en 15 mils radie. Eftersom Falköping var med på kartan vill vi slå ett slag för Åsle Tå, N 58 10 45 E 13 41 27 , ett historiskt perspektiv på livet förr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsle Tå besökte vi för några år sedan,riktigt gammal genuin miljö. De har även en ställplats.

   Radera
 3. Inte behöver vi vara sysslolös om vi besöker Ulricehamn. Närmast blir det dock semester söderöver, så era trakter får vänta till senare delen av sommaren

  SvaraRadera
 4. Vi såg att det byggts nya höga hus utmed vägen också. Nästa gång får stanna och se oss runt.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Synd att vi bor lite för långt bort från er...nu har vi ju sett live hur ni bor och ställplatsen mitt emot er på andra sidan:) Och det är inte illa:)) Ha det fint. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi bor i ett avlångt land, det kan ju ha sina nackdelar. I år ska vi försöka komma iväg norr ut i alla fall och då kanske vi träffas.Kram

   Radera