onsdag 25 maj 2016

Åter en kort husbilstur och hemmafix.

Tänk vad veckorna går fort, inte hinner man att blogga heller. :-)
Vad har vi gjort den här veckan då? Ja... inte har vi suttit och "rullat tummarna" precis.
Ingemar passade på att gräva upp den gamla körsbärsstubben.


Sedan skulle jag ta vid och vi hade ju köpt en rödvinbärsbuske när vi var i Ullared.... nu fick den hamna i jorden, tillsammans med lite liljor och andra perenner och lite stenar att gå på :)


 I Lillstugan (vår gäststuga) har vi slipat tapet-skarvar, som gått isär, samt spacklat, slipat och målat väggarna. Det mesta har Ingemar fixat, men slutstädningen föll på min lott. Nu väntar vi på en ny bäddsoffa, sen är stugan klar för att ta emot nya gäster.


På resan i Spanien i vintras, fick jag problem med min dator bl a så "försvann" Autoroute 10. Nu har den varit hos "doktorn" och han har fixat donat med den och lagt in Autoroute 13. 
I måndags for vi till Svenljunga och hämtade den. Det har känts lite tomt här hemma, när man bara har haft lilla paddan att läsa på, blogga går ju inte.


På väg därifrån passade vi på att göra ett besök hos kompisarna Ulla och Torgny, där vi blev bjudna på mat och dryck. Tur var det att vi hade "Pensionärsvillan" med, så vi kunde sova över. Sommarvärme med ca 24 grader hade det varit hela dagen och vi kunde sitta ute ända till klockan var midnatt. 


På kvällen fick vi uppleva åska, blixt och dunder, ett riktigt skådespel, som jag försökte få på kort...men det gick inte. 
Blixten är snabb!!


Tisdag middag fortsatte vi mot Kinna.


Sonen, som håller på att byta kök, behövde lite hjälp. Det är numera helt annat system med upphängningen av skåpen, än vad det var på den tiden vi byggde. Nu hänger skåpen på skenor.


På vägen tillbaka till Ulricehamn valde vi att åka småvägar, mycket mysigare och vi får se en del omgivningar, som vi inte sett tidigare. Vi valde vägen mot Fritsla vidare till Aplared, Tvärred och  Ulricehamn.  Visst var vägen smal med stenmurar på båda sidorna, men vi hade inga problem med möten. 


På en del ställen stod skogen tät, och det var så vackert.


Vi stannade till för en fikapaus och då var det varmt ute!! Termometern visade samma värme ute som inne och det trots att vi stått stilla i 20 minuter. Man tror inte det är sant, men vi hade ju varmare väder här i slutet på Maj, än de hade i Spanien :-)


När solen går ned så lyser vår stad som guld.Idag var det slut på finvädret.....bara +10 i morse och +14 på dagen.
Sommaren kom och försvann....hoppas bara den återkommer.

4 kommentarer:

 1. Så guldkantat har jag aldrig upplevt Ulricehamn tidigare.

  SvaraRadera
 2. Trevligt att höra från er igen. Ser,att ni haft att göra.
  Ha det gott / Kram

  SvaraRadera
 3. Ni har mycket att stå i, men fick också en fin tur med vackra foton!

  SvaraRadera
 4. Ni har mycket att stå i, men fick också en fin tur med vackra foton!

  SvaraRadera