onsdag 11 maj 2016

Sommaren är här.....

.........åtminstone för en vecka. Vi har fått njuta av sol och en fantastisk värme och det första veckan i Maj. 
I norra delen av Åsunden skjuter nu höghusen i höjden och blir ett bra riktmärke när man är ute på sjön i sommar.Veckorna går fort och det grönskar och växer ute i naturen och i mina rabatter, man kan nästan se från dag till dag hur många cm/dm som blommorna skjuter i höjden. 
Det gör även barnbarnen.....växer alltså 
Vårt näst minsta barnbarn, har nu hunnit fylla 2 år och vi var givetvis där på kalas. Många presenter och mycket papper att slita av.Roligast var nog ändå den fina gungan som morfar och pappa fixade upp.


Eftersom en av våra sönerna bor nära, får vi njuta av vårt yngsta barnbarn ofta och det är minsann inte var dag, som farfar hamnar i sandlådan frivilligt :-)


På hemmaplan finns det massor att göra, så här på våren. Rabatter ska rensas och rensar gör vi i huset också, man samlar ju på sig en hel del med åren. Kärran får gå många turer till soptippen. 
När en av döttrarna ringer och bjuder på lunch, är vi snabba att tacka ja :-)
Det blev ganska varmt att äta ute så vi flyttade snabbt in i skuggan. Det här är nog den varmaste vårdagen, som vi någonsin har upplevt.De bor fantastisk fint vid en sjö, på en udde. Vattnet låg spegelblankt och inte en krusning på ytan syntes.På väg därifrån såg vi att det växte fina blommor vid vägkanten, tänk vad de lyser upp naturen. Kul när de planterar påskliljor, så här i skogskanten bland vitsipporna.


Vi hade fått veta att en Tjädertupp hade bosatt sig vid scoutstugan inte långt där ifrån. Nu blev vi nyfikna, skulle vi få syn på den. :-)
Jodå den fanns där och ståtade omkring på gräsmattan. När den fick syn på oss började den ilsket närma sig....jag fick snabbt upp rutan. För den tycktes inte gilla att vi stannade bilen. Kanske hade han en hona som låg på ägg i närheten.......därav ilskan mot bilarna. 


Faktiskt första gången vi får syn på en Tjäder livs levande  


Tillbaka hemma igen fortsatte jag med trädgårdsskötsel och Ingemar tvättade och vaxade husbilen.
Körsbär och plommonträden blommar för fullt, men det är ont om insekter för pollinering. Mån tro om det blir några bär, när de blommar så tidigt? Vackra är de i alla fall.I morgon blir det en kortare husbils-tur, det är nu 4 veckor sedan vi kom hem, så nu börjar vi längta ut igen. 
Snart också dags att börja planera för höst och vinterresa......vart det nu bär?

7 kommentarer:

 1. Stora kontraster till ditt förra inlägg. Ha det gott

  SvaraRadera
 2. Tjädern får man se till att hålla sig ifrån, kan bli riktigt aggressiva.
  Visst är det vackert när fruktträden blommar nu.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Åh, jag håller hårt om tummarna att vår Svenska sommar kommer fortsätta i samma takt! :)

  SvaraRadera
 4. Hei, det er Olav! Hur går det? Snygga bilder ni har❤️🤗

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Olav! Så kul att höra ifrån dig. Jo som du ser har vi under några dagar haft sommar och fixat med husbilen. Hoppas allt är bra med dig. Har du Facebook?

   Radera
 5. Väldigt fina bilder som det "luktade vår om"

  SvaraRadera