tisdag 2 juli 2013

Lekstugan väck och småbarn på besök

Efter 25 års trogen tjänst, var det nu dags att riva lekstugan. Många är de barn som lekt här, för oss har det varit en bra förvaring av utemöbler. Nu har den gjort sitt och ska bort.


Att det funnits getingbon under taket visste vi. Jag blev själv stungen av ett ilsket bi, när jag skulle hänga upp vattenslangen på väggen. Och här satt de på rad.


Störst var nog det här boet, som tur var var det inga nya på gång.
Det verkar vara ont om insekter i år, för äppelträdet bär inte många äpplen i år.


Lekstugan har under åren sjunkit ned i jorden och var ganska illa åtgången på många ställen. Och nog ser det vint och snett ut. J


Det låg betongpannor på taket och jag fick bra hjälp av barnbarnet Kevin, att i skottkärran köra upp takpannorna till släpkärran, för vidare tripp till soptippen.


Mathias var den som stod för rivandet och jag och Kevin för bortforslandet av skräpet.


Det blev bara en hög spillror av stugan till slut.


Barnbarnet Liam passade på att leka i sandlådan under tiden. Mycket av leksakerna som våra barn och dagbarn har använt finns fortfarande kvar.


Och när man tröttnat på sandlådan går man på upptäcktsfärd.


Farmor har goda smultron och i lagom höjd för små pojkar.


På eftermiddagen kom barnbarnsbarnet Lily med mamma och pappa på besök.
Så liten och så söt så man smälter som smör i stekpannan. 
Vad gör han som sitter bredvid? Lily är nyfiken.


Jo, det är spelevinken Liam, som är i sitt esse och busar med oss. Och vem kan motstå ett sådant här leende? Nog har han lite bus i ögonen också. J


Ja nu är lekstugan borta, men en ny ligger på garagenedfarten och väntar på att monteras. Först är det lite förberedande markarbeten att göra men det får bli en annan dag.
Ha det gott ni som har semester och är ute och far. J

4 kommentarer:

 1. Vi hade också lekstuga till barnen - en som jag själv hade som liten, men nu är den också borta. Mycket spännande händer i dem. Du har verkligen en liten charmör, som jag förstår att det är svårt att motstå!! Smultronen är ju goda och i så perfekt höjd dessutom. Ha dé bra! Elisabeth

  SvaraRadera
 2. Tänk att det är dags med en ny lekstuga istället för den gamla. Tänk vad åren går och bara barnbarnen som man märker det på. Skönt att ni fick hjälp med rivningsjobbet, kan ju vara drygt, trots att stugan är liten. Men som vi brukar säga, alltid är det någonting som behöver göras. Ute eller inne, i trädgård eller med huset. Fattar inte att man hinner med egentligen. Skönt att man kan ta en andningspaus emellanåt. Vi har tagit en nu och är ute och åker lite. Har denna gången ställt kosan upp till småländska höglandet. Här är också otroligt vackert. Framförallt så njuter vi och kopplar av, det är det bästa. Snart måste vi nog ses också, skall försöka att planera för det, eller? Kramar 3 M

  SvaraRadera
 3. Oj vad söta småttingar! Ja det blir nog skoj med en ny lekstuga för dem.
  Ja tänk vad allt pyssel tar tid, klippa gräs, städa, fixa i trädgård osv. Skulle vilja bo i en liten lägenhet på sätt och vis, med bara en balkong att njuta av - inget gräs att klippa ;-)

  SvaraRadera
 4. Ååh - vilka små raringar! Det är klart att man inte kan motstå en sådan liten charmör :)
  Kul att bygga en ny lekstuga, men mycket jobb först då med att få bort den gamla...
  Kram

  SvaraRadera