torsdag 11 juli 2013

Mycket får man gjort...

...... när man inte kan åka ut med husbilen. J
Jag har en lista på kylskåpet, med sådant som ska göras när vi har tid, och nu har jag fått stryka tre poster, den gamla lekstugan skulle rivas och en ny byggas.

Nu är lekstugan är färdig för invigning. Den ska tjäna som både förråd för våra utemöbler på vintern och som lekstuga för barnen på sommaren. Nu har vi inga små barn som bor här ....men det kommer barnbarn och barnbarnsbarn på besök och grannen har ett barn på 3 år som gärna vill vara hos oss och leka så jag tror den kommer till användning även på sommaren. JPost nr 3 var nedplockning av glasen i växthuset, flytta det och att annonsera ut det på Blocket.


Att plocka ner glasrutorna var inget problem. Sedan fick vi hjälp av pojkarna att flytta undan det tillfälligt.
Tomas och Ingemar körde gruset ner till stranden ....


....där de fyllde igen de hål, som blev efter att ha plockat upp de grova stenarna. Nu ska stranden snyggas till sedan sköter vågorna resten.


Nu återstår att fixa till lite jord och så gräs så det blir snyggt, för i Augusti ska det bli trädgårds-bröllop för barnbarnet Anna och hennes Magnus här.

Ja nog finns det jobb så det räcker till, det är tur i oturen att vi har fått problem med husbilen, annars vet jag inte om vi hade hunnit med allt.
Snart är det helg och vädret ska tydligen bli kanon så då ska vi vila.

Ha det gott alla ni som är ute och åker. 
 
7 kommentarer:

 1. Visst är det som du säger, är man hemma så blir det saker gjort. Så söt den är lekstugan och ett bra ställe för möblerna under vintern.
  Snart helg och jag är ledig, kanske hemma och fixar det sista i köket eller en tur med Annexet, vi får se.
  Trevlig helg
  Kram

  SvaraRadera
 2. Stugan blev ju jättefin, bra med hantverkare i familjen :) På min blogg skrev du att bröllopsklänningarna var beställda, började tro att det skulle bli dubbelbröllop men du menade kanske klänningar som ska användas på bröllopet!?
  Ha en skön varm helg ni alla i Sverige!

  SvaraRadera
 3. Den blev så fin den nya lekstugan - verkligen bra jobbat! Skönt när man kan stryka en del på "måste-listan" :)
  Ha det gott och vila med gott samvete över helgen!
  Kram

  SvaraRadera
 4. OOH så fin stugan blev!

  Ha de gott!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Stugan blev fin & tänk vad mycket jag också skulle hinna med om husbilen stod still lite mera. Men jag tänker i stället efter sista resan, är jag 560 mil rikare på minnen. Kram

  SvaraRadera
 6. Visst är det skönt när man kan pricka av det som måste göras. Så gör vi också mellan turerna. Skriver upp vad som måste ske och göras för att se fram emot när vi kan ge oss iväg igen. Nu har vi haft huset ful med folk här i snart 5 dagar. Alla grabbarna med barn har varit hemma, firandet av barnbarnen har ägt rum och den stora festen gått av stapeln. Nu har vi yngste grabben kvar ett par dagar till sedan måste vi bara iväg. Tyvärr måste vi hem i månadsskiftet, så det får bli en kortis, men sedan skall vi nog göra en resa troligen norr ut. Vi får se. Men nu är vi trötta och behöver komma iväg. När får ni bilen fixad? Kul har ni i alla fall trots att ni inte kan vara ute med bobilen. Stora kramar från oss till er båda. 3 M

  SvaraRadera