tisdag 30 juli 2013

Jobbhelg på torpet

Denna helg  var det dags att ta itu med gräsklippning mm i vårt torp.Vi hade tur för Tomas erbjöd sig att hjälpa oss med trimningen av lång-gräset. Full mundering på trots värmen, men det behövs då det sprätter gräs runt omkring.


Tomas flickvän Carin hjälpte till med krattningen av gräset. Under tiden målade jag köksdörren i samma blå färg som verandadörren.


När man håller på och jobbar är det gott med en fikapaus.


Carin fortsatte med toadörren och jag med köksdörren. Vi hade tänkt måla uthuset med Falu rödfärg, men se den färgen gick inte att använda, vi hade glömt ta hem den över vintern L


På lördagseftermiddagen fick vi besök av Mathias, Johanna och Liam, som genast blev intresserad av åkgräsklipparen.


Spännande men också lite farligt tyckte han nog det var, 
när han fick åka med pappa.


På kvällen for vi iväg och tog oss ett kvällsdopp i Laxsjön, vattnet var ljummet, säkert +23gr. Några kort blev det inte, för kameran låg kvar på köksbordet.
 Lite sällskapsspel kom fram, första kvällen spelade vi När och fjärran, men det var lite svårt. Andra kvällen spelade vi Yatzy.


 På kvällen började dimman komma smygande nere på ängen.


Och några timmar senare, så låg den över hela ängen och det såg nästan ut som om vi hade en sjö där, men det var nog bara ett önsketänkande.


På söndagen for vi bort till grannen och plockade vinbär, vi hann plocka 16 L innan det utlovade regnet kom, sedan var det inte roligt att plocka mer så vi åkte tillbaka till torpet.


Vi har en naturlig källa en bit från vårt hus, där har vi satt ner två cementringar. Nu var det dags att rensa den, för det blir en hel del skräp i den under vintern. Den brunn vi har på tomten ger inte mycket vatten i dagsläget, så nästa gång vi kommer hit så kan vi hämta rent vatten i källan istället.


Vi fick en hel del gjort och det känns bra, sen packade ihop och åkte hem.
Hemma blommade mina Hansarosor och de doftar så gott, plockar man in dem så luktar hela rummet av rosorna.


Visst hade de lovat regn under helgen men de droppar som kom märktes knappt i den torra marken. Nu hoppas jag det kan bli fler skurar längre fram, annars blir det ingen svamp i höst. J

4 kommentarer:

 1. Man känner sig nöjd när man gjort lite nytta!

  Lev väl!

  SvaraRadera
 2. Oj... vilken arbetshelg - så duktiga ni är! Bra med hjälp och väldigt mycket hann ni med!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Det var många projekt på en gång. Skönt att det kommer undsättning när det blir så mycket på en gång att göra. Kram.

  SvaraRadera
 4. Även ett torp måste ses om och skötas, men duktiga var ni och lite hjälp skadar ju inte. Belöningen blev äl en trevlig kväll och natursköna vyer när kvällen smög på där ute i skogen. Oj vad vinbär, ska det saftas nu? Kram, 3M

  SvaraRadera