fredag 28 juni 2013

Enen är väck


När vår yngste son var 3 månader, hämtade jag en lite enbuske, bara 2 dm hög, från vår stuga och planterade hemma i trädgården. På den tiden hade vi inga äppelträd. Enen växte sakta, men sonen växte snabbare. Så småningom fick enen fart och växte förbi sonen. Den klipptes och formades och trivdes bra.
Vi fick äppelträd i födelsedagspresenter och de planterades en bra bit från enen, som då var bara någon meter hög.


Nu är det 28 år sedan den planterades och nu skymmer den äppelträdet.
Idag bestämde vi oss för att ta bort den. Ingemar fick snabbt fram motorsågen och så var den fälld.
Lastad på kärran och nu förpassad till soptippen.


Nu är vi nöjda för nu kommer äppelträdet till sin rätt.


Julbelysningen som vi hade i enen får vi väl sätta i äppelträdet nu. J
Just nu regn och bara +17gr vart har sommaren tagit vägen?
Och jag som inte har tagit ett endaste dopp i sjön ännu.
Ha det gott och kör försiktigt. J

5 kommentarer:

 1. Lite synd på den vackra enen... men, jag förstår er - den passade nog inte in riktigt nu... lite vemodigt, kanske, men det blev snyggare utan enen :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. ja, visst är det lite vemodigt men men.....äppelträdet är också vackert. Ska vi byta med varandra.....vi har 34° och stigande!

  SvaraRadera
 3. Det är alltid ett svårt beslut att bestämma sig för att ta ner träd och buskar som växt fint. Men vad många inte tänker på är att de kan bli väldigt stora och kräva väldigt mycket plats. När vi flyttade in i huset där vi bor nu, gjorde vi om en hel del. Bl.a. Trädgården. Då tog vi bort 38 träd och buskar! På Den lilla tomten! Tänk hur det hade sett ut idag med alla dessa träd. Vi hade inte fått plats att överhuvudtaget gå där. Nu blev det istället nästan bara gräsmatta och lite vintergrönt här och där. Men de är också jättestora nu och måste gallras. Det är som du säger, har man hus blir man aldrig utan jobb, alltid något att pyssla med. Men det blev finare utan enen. Öppnare. Ha det så gott! Kram 3 M

  SvaraRadera
 4. Lite sorgligt att ta bort den, när sonen kommit med plantan. Men förstår att äppelträdet mår lite bättre. Och snyggt blev det.
  Kram

  SvaraRadera
 5. De flesta enar i trädgårdar har strukit med i vinterkylan. Nu strök din också med. Kram.

  SvaraRadera