lördag 15 juni 2013

Stockholmsresa med problem

Äntligen har vi fått packa in våra saker i husbilen igen, nu ska vi försöka ta oss upp till Stockholm.
Ni som följt vår blogg har säkert märkt att vi har haft och har en massa problem med husbilen och annat. Mågen har fått igång kyl/frys och el för den har också krånglat. Vattenpumpen funkar inte, men det kan vi leva med en vecka, det får bli vatten på dunk istället. 
Vi siktade på Gränna till att börja med. Ingemar frågade om vi skulle bara skulle köra stora vägar, klart vi inte ska, tyckte jag och så tog vi av mot Tranås.
Den här vägen hade vi inte åkt tidigare, vi kör förbi flera sjöar. 


Vi ser många fina sommarstugor med strandnära tomter, där semesterfolket redan kommit, antagligen för att fira midsommar nästa helg.
Rätt som det är får vi se en skylt.... mot Uppsala...hmm vi är väl på väg mot Tranås eller? Jag tror folk haft dålig fantasi, för det är ofta man träffar på samma namn på flera städer och orter i vårt avlånga land, eller så härmar de varandra J


En gammal lanthandel, som även har ett loppis, 
här hade jag gärna stannat till, men det var stängt.


Vi kommer fram till Väby och de har en något ovanligt torn på sin kyrka som är från 1100-talet.
En balkong eller terrass, runt tornet och med ytterligare 4 små torn, säkert är där en fin utsikt över bygden.


Så var vi då framme i Tranås och kör mot centrum, någonstans på andra sidan ån ska det finnas parkering för husbilar/husvagnar. Vi hittar parkeringen och ställer oss här för natten. 


När vi packade bilen glömde vi soppåsarna så vi tar en promenad upp till ICA som ligger bara 300 m bort. Bron är pyntad med blomlådor fulla med pelargoner.


Även här har det varit skolavslutning och studentfirande. Tyvärr så kan inte ungdomarna låta bli att förstöra den trevliga utsmyckningen. På andra sidan har de rykt upp alla blommor och kastat dem i ån, så nu gapar lådorna tomma på den sidan.


Väl framme vid ICA får vi syn på den här Kastanjen, som har rosa blommor.
Kan det vara en äkta kastanj eller är det en med oätliga frukter? Det är första gången jag ser en med rosa blommor.


Fina blommor i planteringarna fanns också. 
Någon som vet vad de heter?


På väg tillbaka från affären körde den här gamla men fina lastbilen, som  tycks vara en Chevrolet, förbi.


När vi kom in i husbilen märkte vi att kylen slutat fungera....en säkring hade gått...igen! Och det trots att bilen inte varit igång. L
 Ingemar satte in en ny säkring, men den small med en gång, så nu är vi utan kyl igen och säkringarna är slut. L
Och inte bara det...jag hade köpt en ny bilradio, som Ingemar monterade in, problemet var bara, att den går bara på startbatteriet, den funkar inte på bodelsbatteriet, som den andra gjorde. 
Huvaligen.....bara krångel!! 
Och inte är vi något kunniga heller, när det blir sådana här elfel i husbilen. Tar tacksamt emot tips på hjälp.
Vi hade räknat med att vara ute en vecka, men det ser inte ut som om vi kan det. 

6 kommentarer:

 1. Vad trött man blir. Och vilken förbaskad otur ni har. Finns det ingen människa som kan var er behjälpliga att få det här problemet löst en gång för alla. Vi vet visserligen att husbilsservice är ett svårt kapitel, men någon borde ju kunna räkna ut vad felet beror på och kunna åtgärda det. Men frågan är var man hittar en verkstad som tar sitt ansvar och inte ger sig förrän felet är avhjälpt en gång för alla. Tror kanske att ni skall åka till Bossings i Linköping. De verkar alltid veta vad de gör och är seriösa. Snart troligen de enda i branschen som är det. Det är inte så långt för er att åka heller. Ring dem och fråga iaf. Hoppas det löser sig. Kramar 3 M

  SvaraRadera
 2. Åh nej inte nu igen att säkringen smäller, stackars er och inte kan jag hjälpa er heller med det problemet. Håller med 3M att Bossings kanske kan hjälpa till.
  Röd Kastanj såg jag häromdagen när jag cyklade till jobbet, väldigt vackert och lite ovanligt. Äkta ätlig osv har inte en aning.
  Håller tummarna att ni kommer vidare på eran tur.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Så tråkigt med ert ihållande krångel med Bobilen nu i dessa tider !!
  När den som bäst behövs,då är det inte kul att få det fixat.
  Det blir ju snart semestertider oxå,kan vara ännu sämre då att få det fixat.
  Hoppas det iaf löser sig för er,Bossings är ju experter de........

  Ha det gott och en Trevlig Midsommar ändå.....Kram

  SvaraRadera
 4. Men åh vad ni har otur! Håller också en tumme frö er att Bossing kan fixa detta, så ni kan fortsätta vara ute. Styrkekramar!

  SvaraRadera
 5. Nu rullar ni i våra hemtraker och de flesta bilderna känner vi igen. Konstigt att ni fortfarande förföljs av otor och problem. Hoppas ni går stärkta ur prövningen. En sommarkram från Cala Gogo.

  SvaraRadera
 6. Vad tråkigt med säkringarna! Jag vet inte vad det beror på... Vi har iofs haft säkringar som gått i husbilen då och då, men det har alltid berott på att vi belastat med för mycket el på en gång. Vi kan inte koppla in dammsugaren samtidigt med vissa andra saker osv. Men om det inte är så enkelt, så måste det väl gå att få någon som hjälper till med det?

  SvaraRadera