onsdag 26 juni 2013

Midsommar på Skutesjön del 3

Midsommardagens morgon började med regn, men det hade slutat när vi skulle ut på tipspromenad, som tur var. Att gå en skogspromenad är behövligt,  det blir mycket stillasittande när solen är framme och man kan umgås med andra husbilsåkare. 


Det finns fina promenadvägar runt hela Skutesjön, men nu var det lite klabbigt på en del ställen och skogsmaskinen, som var där för gallring, hade ju inte gjort vägen bättre precis.


Många kluriga frågor var det, men det blev nog inte så många rätt för vår del.


Här passerar vi en bäck eller å, som det var full fart på.


Lite senare var det dags att ställa sig i kö för att bli underhållen av Trollkarlen  


 Vädret var ju inte det bästa för en utomhusföreställning, så vi fick flytta in i Sportstugans ena sal där det snabbt blev fullt.


Barnen fick sätta sig på golvet och hade då bra uppsikt på vad trollkarlen gjorde. Kanske var det någon som ville prova på att vara trollkarl/illusionist.
Spännande och kul var det och inte förstod man hur han bar sig åt.


Ja saker kom och saker försvann, eller så krokade de i varandra, som när han lånade ringar av publiken, riktigt hokus pokus skulle man kunna säga. 
Gå gärna in på hans länk här uppe. 


Efter föreställningen började det regna igen och kvällen blev kort, för morgonen därpå skulle de flesta ge sig av hemåt. Många hade bara några mil medans andra skulle åka långt.
En mycket trevligt midsommarfirande på Skutesjön.

5 kommentarer:

 1. Inte dumt att få röra på sig och en tipspromenad är aldrig fel. Ger motion åt både knopp och kropp. Ibland har jag svårt med trollkarlar, kanske mest för att jag känner mig så lurad! Kram, 3M

  SvaraRadera
 2. Vilket typiskt svenskt midsommarväder. Sol och värme och sedan regn. Det är därför vi är här nere och firar midsommar år efter år. Men visst kan man ha roligt ändå, fast det regnar. Kram.

  SvaraRadera
 3. Härligt, ja tipspromenad är kul. Bra att rör om sig lite mellan varven.
  Synd med regnet.

  SvaraRadera
 4. Kul att läsa om midsommarfirandet... med äkta svenskt sommarväder :) Tipspromenad är alltid kul - skönt att röra sig lite mellan varven.
  Den där myggsamlaren verkar bra - skönt att slippa de små blodsugarna.
  Så glad jag blev... inbjudan... kan det vara svampträff kanske? Hoppas det blir en helg jag kan (har en del helger uppbokade i slutet av augusti och i september) Mailadressen är anki.arvidson(at)gmail.com
  Hälsningar och kramar

  SvaraRadera
 5. Det verkar ha varit mer folk där den här årstiden än när vi var där i höstas, då var vi ensamma som gäster. Då var vi på väg ner till Forsbergs Fritidscenter för service/reparation och då passade det bra att övernatta där. Det är en fin plats.

  SvaraRadera