onsdag 5 juni 2013

Nu får det vara nog.....

Det började med kylskåpet under vår hemresa från övervintringen i syd. Då var det en säkring till kylskåpet, som smälte, men under hemresan kom vi på att när bilen stod stilla och ingen motor var igång så funkade kylen, alltså kyla ner på natten och plocka ur säkringen när vi startade bilen. 
När vi kom hem så fixade mågen säkringen, en liten lödning tror jag det var. Bara det att då funkade inte elen, varken lyse, pumpar eller radion gick....
och ingen el fram till tavlan där avstängningarna sitter. L
Nu har de beställt hem de felande komponenterna och vi väntar och hoppas att det ska fungera, annars måste vi beställa en ny panel där säkringarna sitter och det blir inte billigt någonstans runt 10.000kr säger de som kan.


Sedan var det båtmotorn som inte startade,  de fick köra båten till en kille utanför Borås, som brukar fixa den. Nu var det inget han kunde göra, så vi fick ta med den felande delen till en annan, som kan det här med båtmotorer, åka tillbaka till killen utanför Borås, och några dagar senare hämta båten. Det blev en hel del resor men nu funkar båten och nu ligger den vid bryggan och vi några tusen fattigare.


Nästa sak som hände var med personbilen, vi var och klippte gräset i vår stuga på hemvägen slutade radion att fungera....konstigt. Stannar på garageinfarten och slår av motorn.... då startar radion?? Försöker starta bilen igen, men nej det går inte. Det visar sig att generatorn har gått sönder, pratar med vår bilreparatör, som ska fixa en begagnad. 
Idag var den klar, så himla skönt med en bil igen, man känner sig handikappad utan bil, kommer ingen stans, och givetvis är det då man har massor av saker som ska till soptippen t.ex.

Dags att klippa gräset på hemmaplan....då upptäcker Ingemar att knivarna i mitten på åkgräsklipparen inte tar. Det visar sig att en bult som håller knivarna har gått av. Jaja... men det är bara att plocka ur bulten och sätta dit en ny.....trodde han ja! Nu ska åkgräsklipparen in till sin verkstad och de får antagligen byta hela paketet...jag ser tusenlapparna flyga iväg. L


Och mitt i allt detta får jag stearin över handen som blir obrukbar i ett par veckor, men nu läker den fint. J  
Än så länge måste jag ha plåster eller gasbinda samt mjukgörande kräm runt varje finger så inte huden stramar


Klart man undrar vad nästa sak ska bli, men nu får det vara nog med trasiga motorer mm. 

Vi som hade planerat lite små utflykter här i Sverige, men de planerna har vi fått lägga på is ett tag. När man läser på andras bloggar om deras utflykter med husbilen så blir man ju så sugen och då får man faktiskt lite av abstinens. 
Och nu står den där, husbilen... och grinar illa åt oss. JVi får nöja oss med att åka in till ställplatsen och se vilka som är där, och det är många som hittat hit. 
Till helgen är det Vattnets Dag här i Ulricehamn med massor av aktiviteter och då blir det nog ganska fullt på ställplatsen vid sjön. 
Ha en trevlig Nationaldag och fortsatt trevlig helg. J

8 kommentarer:

 1. Vilken otur ni har. En olycka kommer ju sällan sägs det men nu borde ni fått er beskärda del för flera år framöver. Hoppas att det blir lugnt i fortsättningen och att läkningen av handen går som smort.
  Sköt om er och må så gott
  /Annelie

  SvaraRadera
 2. Men jisses... tror det gått troll i allt med motorer hos er. Som sagt en olycka kommer sällan ensam, men det här var lite väl mycket...
  Hoppas det är över nu och att allt kommer i ordning som det ska. Skönt i alla fall att handen är bättre, även om det nog tar lite tid till innan den är helt bra.
  Ha en bra Nationaldag :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det var en förskräcklig lista med grejer ni råkat ut för!

  Håller med nu får det väl verkligen vara nog!

  Positivt dock att handen,( som vi bor i,) blir bättre!

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 4. Visst är det märkligt, börjar det krångla håller det på. Till slut kan man nästan bli lite rädd för, vad som skall hända nästa gång. Skönt att handen läker i alla fall, så allt är inte tokigt trots allt. En sommarkram.

  SvaraRadera
 5. Tänk hur det kan bli, när det börjar tokas... Men se det positivt - Nu kan det bara blir bättre ;) Och jätteskönt att din hand läker fint!

  SvaraRadera
 6. Det finns nog inte så mycket mer som kan gå sönder efter alla dessa uppräkningar! Skönt att se att din hand blivit bättre.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Vilken trist läsning. Ni har verkligen drabbats av allt på en gång, vilket elände. Vi hoppas verkligen att ni håller humöret uppe och att problemen löser sig efterhand. Framförallt hoppas vi att ni får fart på husbilen så ni kommer ut på vägarna igen. Lycka till! Kram, 3M

  SvaraRadera
 8. Le tillbaka.. Husbilen är grann o se på.
  Kanske lite osis bara. Vem har inte haft det?
  Ingen tröst men de är klart, sedan kommer fler på samma gång -dubbel osis.
  Svårt att se de positiva -annat än handen som ser bättre ut!
  Om ett tag är allt löst..
  Vår förra husbil gick dieselpumpen sönder. Kostade 4800:- inkl allt.
  Oxå det surt, gick att hålla sej för skratt.
  Se de från den ljusa sidan, din hand ser bättre ut :) Det är viktigast.
  Sköt om er :)
  /Thomas

  SvaraRadera