torsdag 6 december 2012

Anislikör och Chocolate

Vaknade, efter en lugn natt, av alla bilar, som kom och släppte av sina barn, som skulle till skolan. 
Idag skulle vi leta reda på de museer, som vi skulle besöka. Började med en promenad ner mot stan, men inte hittade vi något museeum inte. Vi började gå lite åt ett motsatt håll, men efter ett tag vände vi tillbaka för att fråga oss fram....och då får vi se skylten mot Anis-museet, den pekar mot det håll vi kom ifrån och stpl. Det konstiga var att det fanns ingen hänvisning från andra hållet. 


Nu gick vi tillbaka och tog husbilen för det var ytterligare 1 km bort. 
Där hittar vi en p-plats N37 19 39 W004 21 45 sen var det bara att gå över gatan till museet.



Entren är gratis och vi möttes av ett riktigt jul-utsmyckat museeum.


Här hänger och står mycket av de tillbehör som behövs vid framställningen av de olika sorterna av Anis likörer.


Massor av olika flaskor och utmärkelser finns i fönstren.
De här småflaskorna vet jag inte vad de användes till,
 kanske vid provsmakning :)


Jul-utsmyckningen lite för mycket tyckte jag.


På spelkorten kunde man tydligen använda sig av symboler för likörerna.


Hur man gjorde fick vi inget hum om, bara att det fanns många olika sorters likörer med anis i. Vi köpte en flaska som jag tyckte var snygg, den innehåller Anislikör med 55% alkohol i ....den var stark och kommer säkert att räcka länge. Det är synd att de bara pratar spanska, svårt att förstå vad de säger.


Nu var det dags att söka upp Chokladfabriken, den som vi letade efter för 2 år sedan, men som då var stängd. Nu hoppades vi på bättre tur. Hit var det bättre skyltat GPS N37 19 54 W004 22 59


Även här gratis inträde, man kom ut på en balkong (för besökare) där man kunde se ner i lokalerna. Här var det full fart på bakning, tårtor och godistillverkning.


Vi fortsatte mot de lokaler där utställningen fanns.
Här möttes vi av hela kungafamiljen, i naturlig storlek och av choklad. 


I nästa rum fanns, den för året gjorda, delar av
 staden Granada med Alhambra. Allt i vit och mörk choklad.


Till det här har man använt 1.450kg choklad och 180 herdar och andra figurer i marsipan och socker


Nedan liten bilder på närmare håll.


Fontän med rinnande choklad....det började vattnas i munnen.



Till den här "Castillo de Halloween" användes 480 kg choklad och det tog 45 dagar för 2 personer att göra den.


När vi sedan gick mot utgången så låg där givetvis en affär och det blev lite choklad som fick följa med till husbilen. Även här saknade vi någon, som åtminstone kunde lite engelska, så vi hade kunnat fråga på de olika sorterna.
Med både likör och choklad i bagaget lämnade vi Rute för den här gången.
Det finns minst 6 oika museer i Rute, vi besökte 2 , de andra med bl a Jamon, Azucar och Flor får vi ta en annan gång.


Vädret har varit blandat, från halv storm och sol till regn och dis 
och bara +7gr i bergen, tillbaka i Torrox med +17gr och sol.

7 kommentarer:

  1. Oj vilken choklad utställning! Så roligt att få se tillverknngen också.
    Njut av värmen och solen för snöandet fortsätter här hemma!!!
    Kramiz

    SvaraRadera
  2. Intressant att följa med på museum!
    Fina bilder!

    Kan berätta att vi hade kaos i Stockholm i går!

    Snö och blåst!

    Lev väl

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är alltid intressant att se hur de gör, men här var det mest att titta på "bygget". Hoppas vädret blir bättre nästa vecka.

      Radera
  3. Konstigt att dom inte har någon engelsktalande anställd. Med alla turister som kommer borde det vara en självklarhet. Tur att ingen översättning behövs för ögonfröjden :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror inte Spanjorerna vill lära sig engelska, för det är mycket sällan man träffar på någon som kan. Det var ett par bussar där med skolbarn och en med turister, hörde tyvärr inte vilket språk de pratade på. Håller med... det gick bra att titta också.

      Radera
  4. Såg på väderleksrapporten att det är ovanligt kallt i hela Europa. Det är ännu kallare i Italien kan vi berätta. Men vilka fantastiska besök vi får vara med om. Ni är så duktiga på att hitta dessa små pärlor. Att de inte pratar engelska är besvärligt i de här små ställena, men du har ju händer och fötter, du får använda dem. Men förstår vad du menar, man vill ju ibland veta lite mera. Det är ju därför man besöker museèr just därför och det är lite dåligt, men man får lista ut vd de säger. Ha det så gott! Var chokladen och anislikören goda? Kramar 3 M

    SvaraRadera
  5. WHAO!! Chokladen var ju helt otrolig. Påminner lite om marsipanfigurerna osv man såg i Lybeck.
    Ha det gott och njut lite förr oss också.

    SvaraRadera