söndag 16 december 2012

Snö och tö


Ja så var man då hemma i snöiga och kalla Sverige igen. Någon tid till att blogga fanns inte de första dagarna, för då skulle vi åka och handla, kylskåpet är ju tomt. Eftersom vi varit uppe tidigt så blev det tidigt sänggående.
Dagen efter var det dags att ta fram snöskyffeln, det hade kommit en hel del snö under natten. Maken hade problem med ryggen så det var jag som fick fixa bort snön. 


Sedan stod det städning på schemat. Det blir ju en hel del visset på blommorna, fast sonen har sett till att de fått vatten, under tiden vi var borta.  Vi hade satt upp julgardiner och plockat fram ljusstakarna innan vi åkte, men det fattades som vanligt, några hela lampor i dem, så det blev en ny tur till stadens centrum för inköp av nya. 
 På eftermiddagen bakade jag bullar och vi kunde äntligen få njuta av riktigt hembakat till kaffet, det har vi saknat nere i Spanien. På kvällen gjordes pepparkaksdegen klar.
 I dag Söndag, har lillebror Mikael varit på besök, han hade väntat länge på att vi skulle komma hem. 
På eftermiddagen var det dags att baka pepparkakor och nu står det fulla burkar på bänken, och vi fick pepparkakor till adventsglöggen.


Ute har det börjat töa, så nu slipper jag skotta snö på några dagar.
Nu väntar tomtelandet på att plockas fram, men i år blir det inget pepparkakshus.
Får vi en vit jul i år eller ska det bli en blöt jul? 
Ja, för om Anders braskar så  ska ju julen slaska ....enligt gammal sägen. Kommer ni ihåg hur julen var förra året?  Det gjorde inte jag, så jag var tvungen att kolla, det kan du också göra här
Nu hoppas jag att ordspråket inte stämmer för jag vill gärna ha en vit jul....även om jag måste skotta själv :)


10 kommentarer:

 1. Go kväll, de ser goda ut, duktig du är. Vi har haft ett himla "shosh" att sätta upp ljusslingor på altanen. Tänk att alla lampor var hela. Spara en pepparkaka till mig.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi sätter inte upp några slingor i år, och jag bakade ca 250 st så det ska nog räcka ett tag hoppas jag.

   Radera
 2. Hälsa favoritsvågern att det är inte bra att vila ryggen för länge......musklerna försvinner! Tur att du har 2 friska söner......väl?

  SvaraRadera
  Svar
  1. I går var det sport på TV hela dagen 9-22. Jodå visst kommer dom och hjälper till....om jag frågar, men jag gillar ju att skotta :)

   Radera
 3. Ni får gärna komma och hämta snö här!

  Finns i överflöd!

  Lev väl!

  SvaraRadera
 4. Jag och Janne vill passa på att önska dig och Ingemar en riktigt GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.

  SvaraRadera
 5. Så är flitiga Lisa i full gång. Du måste ha överrskottsenergi, men det är väl tur för dig, annars skulle du vara helt slut när så julen kommer. Som du ju vet så firar vi inte jul utan tar det om en vanlig helg. Men när en helg som skall vara lugn och vacker tillsammans med familjen, blir nästan som ett tvång och det är bara julklappar det handlar om. Så var ungarna ska fira och massor v dåligt samvete, då får man sätta ner foten och säga stopp och belägg. Det gjorde vi och sa upp oss från julen för tre år sedan. Då stack vi till Spanien. Nu blir vi hemma, vad vi gör är fortfarande öppet. Men ha det så skönt och spara någon pepparkakor till er fortsatta resa. Kramar från ett regnigt och ruggigt Nabben. 3 M

  SvaraRadera
 6. Oj... så flitig du är :) Här tas julen med ro - bara barnbarnen får julklappar. Julafton firas hos äldsta sonen och vi ska som vanligt ha knytis - jag fixar sill, Jansson och svampomelett :)
  Snöskottning är jobbigt, så det är bra om det inte kommer alltför mycket på en gång. En del har töat bort, men vi har en hel del kvar...
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Så duktig du är och bakar pepperkakor, mkt gör jag men gillar inte att kavla!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Har för mig att det inte var just nån snö här förra julen. Om jag minns rätt.
  Det var ingen speciellt kul jul ialla fall av lite olika orsaker. Men nu är ett nytt år!
  Önskar er en jättego jul!!

  SvaraRadera