onsdag 26 december 2012

Jul och Traditioner

Nu har lugnet lagt sig i huset och jag kan sätta mig vid datorn en stund.

Vi har många barn och barnbarn och därför blir det lite problem med att träffas under sådana här helger och att få plats. Av den anledningen åkte vi hem till en av pojkarna på uppesittarkvällen. Det blev ett knytkalas och lite julklappar till Liam. Kläder är ju inte så kul, men spelet var roligt.Kvällen blev trevlig, tyvärr blev det inte någon vinst på Bingolotterna  :(    
När vi kom hem var det bara att ta fram snöskyffeln för det hade kommit ca 1dm snö och det var riktigt juleväder ute.


På Julaftonens förmiddag kom min bror Mikael. Han ska fira julen och Nyår hos oss, eftersom vi nu är hemma, och hans assistenter får då lite ledigt. Mikael var julklädd i tomteslips dagen till ära och på ett riktigt gott humör.


Om man nu ska vänta på Tomten så kan man ju spela lite musik under tiden.
Eftersom Mikael är som ett litet barn, så uppskattar han tomten och givetvis ska vi ha en sådan även om vi bara är vuxna hemma.
Gissa om han blev till sig när han fick syn på en Tomte hos grannen. Han försökte på alla vis att få Tomtens uppmärksamhet och att komma in till honom.


Lite besviken fick han vänta ett tag till, innan Tomten kom även till honom. Eftersom Tomten fick en stol att sitta på så skulle även Mikael ha en. När paketen var utdelade, sa han till Tomten, att nu kan du gå hem och vila dig. Han tyckte nog Tomten hade haft en jobbig dag.


Böcker med djurläten är alltid spännande.


Lite senare på kvällen kom äldsta dottern med familj och helt plötsligt var vi 15 personer. I vår familj har vi 2 traditioner. Den ena är att vi alltid har ett pussel och den andra, som kom till för så där 35 år sedan, är Sjoelen ett brädspel från Holland, som alla kan spela vare sig man är 2 eller 92 år. I Tyskland heter det Jakkolo .

Givetvis blev det både ett pusslande......


......och ett Sjoelenspelande.


Och de som inte spelade sysslade med annat :)


Mikael mår när han får ha hela familjen omkring sig och särskilt när den ena är hans assistent.


Yea!!....God Jul på er alla!


I dag juldagen blev det en promenad med Ingemar på regnvåta banor.


Ja det vackra julvädret blev inte så långvarigt för idag regnade det.
Ja ja vädret är som det är, Jul blev det i alla fall och även en vit sådan, precis som jag hade önskat.
Jag sitter här nu och klockan är 01.00 från andra sidan av sjön kommer dunkadunka musik....det är fest i stan.... och ljudet av deras musik går över sjön så huset dallrar.....hoppas de har trevligt.....för jag kan i alla fall inte sova förrän musiken (basen) har tystnat.
God fortsättning på helgen och ett GOTT NYTT ÅR
önskar jag er alla.
God Natt.


9 kommentarer:

 1. åh huva, vad kallt det såg ut :) Jag ser att Mikael fortfarande har YEEEEAAA- ropet haha, kul. Jag tror att Anna började lära Mikael det när dom var här. Han ser ut som en liten mysgubbe, jag förstår att han är i sitt esse med alla runt sig.....ge honom en kram från anita

  SvaraRadera
 2. Mysig jul hos er och så glad och nöjd han ser ut Mikael! Härliga bilder!
  Ha det gott och God fortsättning till er!
  Kram

  SvaraRadera
 3. God fortsättning Ni ser ut att ha en härlig julhelg tillsammans med familjen. Mys mys.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Ni ser ut att haft det jättemysigt! Glada fina bilder!
  Så vi har mer snö än er vad det verkar! :-) Här är nog ännu närmare 70 cm .
  Fast idag är det milt så får se hur länge det är så här mycket och fluffigt.
  God fortsättning på er!

  SvaraRadera
 5. Vilken trevlig helg ni har haft!

  God fortsättning på annandagen!

  Lev väl!

  SvaraRadera
 6. Vilken trevlig och mysig helg ni verkar ha haft. Det riktigt lyser om Mikael när han får fira jul. Vi tycker nästan att det är skönt att det är över. Vi hade regn här hela dagen så nu är nästan all snö borta, vilket är skönt. Men nu behöver vi lite sol och torrare luft. Vi har omkring 90-95% luftfuktighet varje dag. Det gillar inte kroppen. Men vi har haft det mysigt och tagit det lugnt under helgdagarna. Börjar ni nu längta tillbaka till värmen? De skall väl bli skönt att komma ner igen, kan vi tänka. Men du fick ju uppleva lite vit jul och snöskottning även dagen före jul. Då känns det väl bra? Kramar från 3 M

  SvaraRadera
 7. Det är alltid kul att se Mikael nu för tiden. Jag tänkte på honom häromdagen för min väninna i Malmö hade fått en flamingo som joddlade högt av sin lille son. Det skulle passat Mikael.
  GOTT NYTT ÅR till er alla önskar Britt-Inger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Britt-Inger!
   Ja du Mikael har verkligen kommit tillbaka, som han var förr, lugn och glad för det mesta. Älskar allt som låter. Han fick en motorsåg i julklapp, leksak som tur var, haha. Vad roligt att du hör av dig.
   God fortsättning på helgen och ett Gott Nytt År.

   Radera
 8. Ni ser ut att ha haft en riktigt mysig jul! Då gör det ju inte så mycket om vädret är grått Kram Anette

  SvaraRadera