onsdag 19 december 2012

Dags att röra på sig

I går tyckte maken att, efter att ha ställt sig på vågen, det var nog dags för promenader :) 
Pensionärslivet i husbilen är alldeles för bra och efter att ha slutat röka så har vågen pendlat stadigt uppåt. Frågan var vad ska vi göra åt detta? Han hade gått igenom sin garderob och nu hänger det mesta på en stol för att levereras till någon insamling.

Vi började ut och gå, jag med stavar, mot stan och sedan en titt i affärerna, 1 km första dagen. Det småregnade lite, men var skönt med frisk luft. När vi kom hem fick vi besök av minsta barnbarnet med föräldrar. Tänk vad ett år gör mycket på ett barns utveckling.I dag var det dags igen för promenad, den här gången blev det på den nedlagda järnvägen mot Borås. Jag tog kameran med för att se om det fanns något att fota. Vädret var disigt och grått och först tyckte jag inte det fanns något att fota. 
Men så i slutet av vår promenad kom vi förbi ett hus, jag har alltid tyckt att det liknar  ett Tomtehus, det ser så mysigt ut. 


Och idag fick jag beviset....det är här Tomten bor med sin familj....för Tomtemor har tvättat luvorna, som hängde på tork.


Fåglarna hade fått mat som de gillade.


Vi vände hemåt och fick se den här snögubben som barnen gjort....
hoppas den inte smälter bort.


Det blev idag en promenad på 2 km. Nu gäller det bara att fortsätta med promenaderna och hoppas på att man tappar åtminstone några kg.
Julmaten kommer vi att dra ner på så mycket som det nu går, men äta måste vi ju göra. Ha det gott i stugorna snart är det JUL.

8 kommentarer:

 1. Ett litet tips Ingemar.........sluta med smörgåsarna :)

  SvaraRadera
 2. Promenader är hälsosamma!

  När vi köpte husbil för tre år sedan såldes personbilen, får räcka med en bil!

  Varje dag jag är hemma går jag mellan en och två timmar!
  Jag går aldrig ut utan ryggsäck!
  Returer bort varor hem!
  På en långpromenad passerar jag varenda affärskedja som finns i detta land!
  Sommarhalvåret blir det cykel!
  Var och bytte gasolflaska i höstas. PC 10.
  Försäljaren undrade var jag hade bilen? Vadå bil jag har cykel! Han såg ut som ett frågetecken!
  Jag fäste flaskan med ett spännband på pakethållaren och cyklade hem!

  Nytta med nöje fungerar alldeles utmärkt!

  Lev väl!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi är nog lite för bekväma, men nu ska det bli mer promenerande, bara min rygg orkar med. Utomlands kan man inte alltid hitta parkeringsplatser för husbilen och då är vi tvungna att ta till benen. Cykel är ju utmärkt, men inte när man har en med el:)det blir inte mycket motion då. Man rör sig ju mindre när man blir äldre och det är det vi måste ändra på. Du gör ju helt rätt Lennart fortsätt så. Vårt Nyårslöfte får nog bli... lite mer motion.

   Radera
 3. Det här med kilon som kryper sig på, det drabbas vi av alla, tyvärr. Vår husläkare sa att det skulle finnas en diabetiker i varje familj, det är bra för överflödiga kilon om man äter som dem. Mats har gått ned 28 kilo på de åren som Marianne varit diabetiker. Beror inte på oro eller något sådant utan det är de regelbundna måltiderna och mycket sund mat. När han sedan drog ner på ölkonsumtionen då rasade kilona. Vi försöker också att röra oss varje dag så vi skall ha någorlunda bra form och så är det skönt. Mats ser nu ut som en ung pojk i vissa lägen utom skägget som är nästan helt vitt. Han kan vara tomte säger barnbarnen. Mat skall ätas var 4:e timma med något litet mellanmål som frukt, fika eller något, äta ska man trots man inte är hungrig, tyvärr, men det håller ämnesomsättningen igång och blodsockret på en låg nivå. Dessutom undvika för mycket kolhydrater. Usch vilket förmaningstal, men det funkar. Här är grått och trist, men fortfarande snö. Vi börjar packa husbilen för en tur till Ronneby, över weekenden. Sedan är vi hemma några dagar, sedan drar vi bort till nyår igen. Vet inte var, men något blir det. Vi hörs och lycka till med promenaderna. Kramar 3 M

  SvaraRadera
 4. Visst är det bra med promenader. Det är bra att ni börjar med korta sträckor och sedan ökar.
  När jag nu bytte jobb så kan jag gå,4km, vardera riktning. Vi försöker också ta ryggsäcken till butiken och lämna bilen hemma.
  Njut av era promenader
  Kram

  SvaraRadera
 5. Här finns också en hel del dåligt samvete runt midjan... Promenerar mycket, men för långsamt - hittar ju alltid nåt att titta på och kanske fota... :)
  Håhåjaja... måste nog skärpa mig!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Usch ja. Låter alldeles för bekant... och övervikt i husbilen kan ju blir dyrt dessutom *skrattar * Ha det!

  SvaraRadera