söndag 30 december 2012

Årets näst sista dag. Det som göms i snö....


.....det kommer upp vid tö. Så sant så. Nu när snön regnat bort, så ser vi hur sorkarna/mullvadarna har förstört vår gräsmatta under hösten. Vi som trodde vi lyckats bli av med de flesta.


Förvånad blir man också, av att de små odjuren kan lägga upp så stora högar.
Till våren lär vi få göra om hela gräsmattan....och det är andra gången.


När jag ändå var ute med kameran, gick jag ner mot bäcken, som nu dånar fram av allt smältvatten. Vilken skillnad mot för på sommaren, då vattnet knappt sprutar, utan bara sipprar fram, över stenarna i fallet.


Nere vid sjökanten möter isen gräset. I går såg vi folk, som gick ute på isen, och det på ställen där jag absolut inte skulle våga gå.


Sandlådan ser övergiven ut....men de hade nog kul där innan snön kom.


Till sist tog jag en titt i trädgården, för att se hur långt det är kvar tills vårblommorna börjar komma. På vinbärsbuskarna syntes det små knoppar.


Här blommade primulan förra året, i år har bara en 
liten blomma vågat sig fram.


Årets sista dag kommer att bjuda på molnigt, regnigt och 4gr varmt väder, här i Västergötland, men vad gör det när man ska umgås med goda vänner och äta god mat. Nu önskar vi er alla

ETT GOTT NYTT ÅR!
och ett fortsatt gott husbilsår.

Vi ses...
13 kommentarer:

 1. När det är tyst och fridfullt och ni är långt bort dansar säkert mullsorken på bordet, eller som vi brukar säga, när katten är borta dansar råttorna på bordet. Jag lider med er för jag tycker själv, det är så otroligt tråkigt efter mullsorkens framfart. Mina plastpåsar med rivna morötter blandade med råttgift och nedstoppade i gångarna, har faktiskt hållit sorken borta hela året.

  Usch vilken tråkig kommentar det blev, inget att gräva i året som varit, utan nu har vi ett nytt fint år att se fram emot. Nya härliga husbilsresor, nya upptäckter, träffa nya vänner, besöka nya länder. Finns det någon gräns för hur trevligt vi kan ha det? Ett riktigt Gott Nytt År till er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar mullvaden morötter? Jag trodde de levde på mask och annat som finns jorden :)
   Kanske dags att testa din blandning.
   Detsamma önskar vi er.

   Radera
 2. Förbaskade mullvadar faktiskt, som förstör hela er gräsmatta och nu när ni skall vara borta så länge igen. Men ni får bita ihop och ta det som att de förkultiverar er nya gräsmatta. Men visst är det ett himla otyg. Vi har vänner i Skåne som får sin gräsmatta förstörd varenda år. Men glöm det nu, vi vet ju att ni kommer att ha en underbar kväll med riktigt goa vänner imorgon. Vi hör av oss senare i veckan. Vi skickar nyårskramar till er allihopa! 3 M

  SvaraRadera
 3. Hoppsan, så de rackarna har ställt till det i gräsmattan. Trist när ni redan har gjort i ordning den en gån! Några sådana har vi inte att tampas med, tack o lov.
  Önskar er en fin avslutning på 2012 och ett Gott Nytt År.
  Kramizar från oss, där det även regnar men har mycket snö kvar ändå!

  SvaraRadera
 4. Det ser ju nästan lite vårlikt ut! Önskar ett Gott Nytt år!

  SvaraRadera
 5. Det där påminner mig om högarna jag såg på island och undrade varför dom hade dom liggande framför husen........tills jag tog en närmare titt och det visade sig vara lavahögar, inte lika lätt att skotta bort kanske.
  Ni kanske skulle ha gillrat fällorna innan ni åkte.

  SvaraRadera
 6. Det smälter här också!
  Hoppas det går fort!

  Önskar er ett GOTT NYTT ÅR

  Kram

  SvaraRadera
 7. Ett riktigt Gott Nytt HusbilsÅr till er med! Här smälter snön också i en rasande fart och det känns hur bra som helst! Kram Anette

  SvaraRadera
 8. Så himla trist med de förbaskade mullvadarna!
  Så vårlikt hos er... här finns fortfarande mycket snö kvar...
  Önskar er en trevlig nyårsafton och ett Gott Nytt År!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Vi instämmer vi oxå i ett riktigt Gott Nytt Husbilsår 2013 !!!
  Nu går vi raskt mot en ny vår tillmötes med nya upptäcktsresor
  med Husbilen och hoppas vi får en kanonsommar !!!

  Kramar/Rolle o Carina.

  SvaraRadera
 10. Nu har jag läst nästan en veckas inlägg! Vad roligt med alla bilder på familjen och sjön, stan och Strandhem! Gott nytt år! Kram

  SvaraRadera
 11. Inte trevligt med alla sorkar! Vilket jobb att få lägga om gräsmattan igen! Ha det nu så trevligt ikväll! Snart vänder ni söderut igen! Gott Nytt År önskar vi er!

  SvaraRadera