onsdag 4 juli 2012

Jobb både inne och ute.

Typiskt att man ska få baklust en sån här dag, när solen skiner och det är ca+22 gr ute. Men nu var det så att bullarna var slut och i frysen hittade jag en burk med surdeg, ni vet en sådan man sätter några dagar i förväg. Den går faktiskt att frysa och ska göra så att brödet blir saftigt. Sagt och gjort.....matbrödsdeg sattes och fick jäsa en halvtimme....sen dags för utbakning och gräddning, under tiden jag gräddade brödet, satte jag en bulldeg. Resultatet efter baket blev 40 bullar ca 15 frukostbullar och en limpa. Vädret var så skönt så jag började rensa ogräs och sedan klippte jag äppelträden. I år har fruktträden blommat något enormt vilket resulterat i massor med kart, som ska gallras bort, min farfar har sagt, att ska man få bra frukt så ska det bara finnas ett äpple på varje fruktklase. 


 Nu hoppas jag det blir stora och fina äpplen. Trädet här heter Aroma och har tidigare burit stora och mycket goda äpplen, färdiga att ätas till jul.


Tänk att man får sådan arbetslust när solen skiner.

7 kommentarer:

 1. Jamen det får man ju.....arbetslusten är på noll när det är mulet eller regnar. Just nu har vi "överkastmornar" men runt 10-tiden är dom borta och sen skiner solen tills den går ner.
  Så jag gör ingenting före kl 10.00 amen!

  SvaraRadera
 2. Så gott brödet ser ut. Härlig trädgård också, håller med att Aroma är goda äpplen.
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
 3. Arbetslusten hos er båda,är det väl aldrig fel på. Kan du inte dela med dig lite av den till oss, vi körde hem ett pr dagar för att vara lite nyttig, men vi åker igen. Det var skönare och väldigt njutningsbart. Gräset är klippt och de värsta dammråttorna bortkörda. Bullarna och småfrallorna också såg jättegoda ut. Blir ni hemma ett tag nu? Sköt väl om er och vi saknar er faktiskt. Kramar 3 M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi blir hemma till mitten på vecka 29 då blir det nog Öland och hälsa på släkten. Sonen från Frösön kommer ner också.

   Radera
 4. När jag får lust att arbeta så brukar jag alltid sitta ut tiden så att lusten går över.
  Nu har jag ingen lust att skriva mer, Hls Kurt.

  SvaraRadera
 5. Baket ser väldigt gott ut,synd det är så pass långt emellan annars så har vi kommit
  över o provsmakat det fina :)

  Ha det gott......

  SvaraRadera
 6. Och jag såg på tv att äpplen skall växa i par som make och maka för att bli som godast och finast.

  SvaraRadera