fredag 29 juni 2012

Vilken födelsedagspresent

I morse vid 9 tiden dök hon upp...min ena dotter....för att ta mig med på en åktur, som även skulle innehålla lunch. På väg till lunchstället skulle vi stanna till på lite olika affärer, som kunde vara intressanta. Vi började med att åka mot Tvärred och sedan Svenljunga, därifrån mot Kinna och Fritsla. Första stoppet var http://www.fritslatyglager.se/ i tre våningar. Oj så mycket att titta på. Många tips och idéer fick vi, särskilt när det gäller vävning av mattor och återvinning av gamla kläder.

Vi fortsatte mot Hyssna där vi skulle äta lunch på http://www.kvarnenihyssna.se/.Här fick vi en sallads buffé och jättegod fisksoppa med hembakat bröd.


Ursäkta prickarna i bilden, vet inte varifrån de kommer.

Det var verkligen en mysig plats att ta en fika eller en lunch på. Vattenfall inpå knuten och en fin natur.


Kvarnen var i tre våningar,antingen satt man uppe på "vinden" eller nere i "källaren" eller ute vid vattnet, som forsade fram. Nu var det inget vidare väder för att sitta ute, vi föredrog "källaren".En titt in i Kvarnboden och med hem följde hembakad limpa.Vi fortsatte väg 156 en liten bit mot Göteborg för där skulle Blommor och Prickigt ligga http://www.blommigtochprickigt.se/. En affär med massor av prylar till hemmet, både sånt som jag skulle kunna tänka mig behöva och sådant som jag definitivt inte behövde.Det jag behövde här var lite blommor och det till reapris, som det är nu efter midsommar på de flesta affärer som handlar med blommor.

Nu vände vi nosen mot Hajom och Berits vävstuga  http://www.beritsvavstuga.se/ Det var en liten skogsväg in och där inne i skogen låg en grå byggnad, och inte trodde jag att vi skulle komma till en så välfylld butik.


Jag var ute efter en färdig varpfläta till min vävstol. Tyvärr så fanns ingen sådan klar så vi får ta den en annan gång. Mycket material till vävning fanns det, nu börjar det klia i fingrarna för att sätta igång, med att väva jeansmattor.Nu var vi på väg mot Redslared, dit ska våra kompisar flytta och nu passade vi på att se var deras nya bostad låg. Vi hittade och kunde som första gästerna hälsa på, men det var bara mannen hemma....och flyttlasset kommer på onsdag :-) Nu vet vi var de bor, men några kort blev det inte.

Nästa stopp blev i Dalsjöfors där vi passade på att ta en fika på Café Tårpilen http://www.tarpilen.se/ Jättegod rabarberpaj med vaniljsås slank ner i magen innan vi tog en titt i Lundins lågprisbutik  http://www.lundins.info/default.aspx. Här hittade vi lite tyger och vävmaterial till mycket lågt pris innan vi körde de sista milen hem.


Hela dagen har gått åt och det blev en riktigt trevlig rundtur bland inredningar, tyger och gamla byggnader, tur att inga karlar var med, de hade nog inte tyckt det var så kul.
TACK Lena för presenten,det var "skitkul" som barnen skulle ha sagt.
Och till alla andra....gå gärna in och kolla på respektives hemsidor.

8 kommentarer:

 1. Oj, vad många spännande ställen ni har varit till!

  SvaraRadera
 2. Det såg ju jättemysigt ut, Lena är bra påhittig till dina födelsedagar måste jag säga, jag var ju med när hon tog dig till Varbergs hälsohem, eller var det Falkenberg kanske.....hälsa henne!

  SvaraRadera
 3. Låter som en trevlig tur! Fin present!

  SvaraRadera
 4. Ja, då vet Ni var vi kommer att bo i fortsättningen.....trevligt eller hur? Tyvärr så var jag inte hemma, men Ni är välkomna en annan dag när vi flyttat in.

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar överraskning, synd bara att ni hade lite dåligt väder, men vad gör det när man har kul. Det var en både originell och mysig present. Grattis förresten! Det varmånga intressanta butiker och bodar ni besökte. Hon måste ha planerat det riktigt grundligt. Men hon verkar ju vara den typen, din dotter. Vi saknar er häruppe i Kårehamn och idag har vi haft årets varmaste dag. Riktigt härligt, nästan så man blir bortskämd. Precis som du blev idag, det var roligt att höra. Hälsa Ingemar också och ha det så bra, vi hörs snart. Kram 3 M

  SvaraRadera
 6. Grattis på födelesedagen. Vilken härlig dag du fick i present!

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig present! Den är du väl värd!Ett stort GRATTIS i efterskott!

  SvaraRadera
 8. Grattis i efterskott från mig med :)
  Och vilken härlig present med en sån trevlig rundtur!

  SvaraRadera