söndag 10 juni 2012

Mot Öland



Nu har vi längtan efter en tur med husbilen. Studenten är avklarad golvet klart så nu sticker vi. Första stoppet blev vid Nässjöbyns rastplats utmed väg 31.



Där fanns fina bord och bänkar för en fika, toaletter och latrintömning. Ja tömma kunde man inte för det var stängt och en "baja Maja" fanns för vissa andra behov. Varför det var stängt fanns ingen info om.



Fortsatte genom Nässjö och där fick vi se en massa folk med blommor i händerna. Studentexamen en lördag trodde jag inte fanns, men så var det och varför inte, då är de flesta lediga. Kanske något för andra skolor att ta efter.


Vi fortsatte och ett snabbstopp blev det vid Sandsjön, det blåste ordentligt och någon riktig sommarvärme kändes inte av.


Efter vägen får vi syn på något lysande gult, små låga buskar liknande ginst. Det visade sig vara Har-ris tämligen sällsynt, enligt min gamla fältflora. Så sällsynta var de inte för de växte på båda sidor av grusvägen. Jag kunde inte motstå att plocka några kvistar och de lyser nu upp husbilen. Skulle gärna ha några buskar i trädgården, men dom kommer nog inte att trivas i vår jord för de vill ha torra sandbackar.


När vi åker över Ölandsbron så skiner solen men det blåser ordentligt.


Framme vid ställplatsen i Kårehamn där våra bloggvänner väntade.
Tänk så många vänner vi fått genom bloggen och husbilen.


Vilka vänner man har....de hade fixat grillad röding med färsk potatis och sparris... mmmm, och vi kunde äta ute.


Det blev en fin kväll men tyvärr gick solen ned i säck, vilket betyder att vi inte kommer att ha lika fin fortsättning på vädret. 
Det gör inget om inte vädret är på topp, bara det att vara ute med husbilen är så otroligt avkopplande.


5 kommentarer:

  1. Väl bekanta vyer och vackra kort allt igenom. Men rastplatsen i Nässjö, där har vi kört förbi flera hundratals gånger men aldrig stannat. Helt enkelt för nära hem. (2,5mil) Vi får ta en fikapaus där nästa gång.

    SvaraRadera
  2. Härligt att vara på väg! Önskar en fin resa!

    SvaraRadera
  3. Ni ser ju ut att ha riktigt skapligt väder. Hoppas ni får en skön Ölandsvistelse, nu ser jag fram emot bilder därifrån. Kanske kan det bli några från Borgholm om ni har vägarna dit.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr Anita vi åkte på östra sidan så det blev inga bilder från Borgholm.

      Radera
  4. Ser underbart ut - Öland är härligt!
    Och visst är det härligt med goda vänner och att kunna sitta ute och njuta av god mat och dryck :)
    Ha det gott!

    SvaraRadera