fredag 22 juni 2012

Tre sjöars väg mot Klenshyttan

Vid middagstid hade vi sett en hel del av Nora och vi valde nu en lite mindre väg, Tre sjöars väg från Nora mot Storå. Om den vägen kan du läsa här. En väldigt vacker väg med vacker natur. 


Vid sjön Usken träffade vi på Siggebohyttan här ligger en gammal bergmansgård, här skulle också finnas en cache gömd, och den ville jag hitta.


Siggebohyttans bergmansgård uppfördes i slutet av 1700-talet av den förmögne bergsmannen Anders Olsson. Tack vare sin förmögenhet blev gården mycket större än övriga bergmansgårdar i området, mer att läsa om gården kan du göra här.





Tyvärr så var det inte öppet så vi kikade in genom fönstren. I ett av rummen stod de här gamla vaggorna. Fotot taget genom fönstret.


Jag letade och hittade ganska snart cachen. På ängen bakom husen gick fåren och betade, vädret var soligt och midsommarblomster blommade över allt.


Efter besöket på Bergmansgården fortsatte vi mot Dalarna och körde genom Dalaporten.


Sen var det inte långt till Klenshyttan, där vi skulle sammanstråla med några andra husbilar. De andra var redan på plats. 


Vi var hungriga och det första vi gjorde var att fixa lite ätbart, sen tog vi en promenad bort till Klenshyttans hyttruin. Om Klenshyttan finns det att läsa här.







Kvällen var vacker och sjön där vi stod låg spegelblank i kvällssolen.


Vi övernattade vid badplatsen N60 06 03 E 015 06 13
  Det finns en annan grusplan vid hyttruinen där man också kan övernatta, där finns även TC. Ingemar passade på att ta reda på vattnets temperatur, +18gr var det och hade jag haft badkläder med hade jag badat. Det blev en väldigt fin sommarkväll bättre än vi hade väntat oss.


2 kommentarer:

  1. Vi var i trakterna förra sommaren... så vackert där!
    Härliga bilder! De där gamla vaggorna... det är nog många barn som vaggats i dem :)
    Vilken fantastisk plats där vid sjön!
    Ha en Trevlig Midsommar!

    SvaraRadera
  2. Det är länge sedan, men de där trakterna känner vi väl. Det är väldigt vackert i de där omgivningarna och nästa ibland en känsla av norrländsk natur, lite trolsk och vild. Ändå ligger det ganska nära civilisationen. Det är lätt att ta till sig naturen och imponeras av de mäktiga bergsmansgårdarna. Ha det så trevligt på er fortsatta tur. Kramar 3 M

    SvaraRadera