måndag 11 juni 2012

Fortsättning på Ölandstrippen


Efter en mycket trevlig kväll, i Mariannes och Mats sällskap, vaknade vi till en solig morgon. Fortfarande blåste det ganska bra, men det hidrade inte Ingemar från att studera sjöfåglarna.

Många av bilarna lämnade Kårehamn på morgonen.


Vi styrde vid middagstid bilen mot Bläsinge. Åker förbi massor av vackra stora Vallmoblommor. Det är så vackert med dessa låga små stugor och välskötta trädgårdar.


Den moderna typen av väderkvarna syns allt oftare, nu gäller det att alstra el i stället för mala säd.


Givetvis finns det många gamla kvarnar kvar och ofta har de samlats flera stycken på en kulle eller äng, ett sätt att bevara våra gamla väderkvarnar.
För mig, på 50-talet, var kvarnen ovanför Färjestaden ett riktmärke, när jag kom från färjan och med cykeln skulle ta mig till Bläsinge och min faster och farbrors sommarstuga.


Nu var vi på väg dit igen, och numera finns det ju två ställplatser där.


Vi tog en promenad efter blomsterängarna, så vackert med alla blommor.


Vi blev lite undrande över de här blomman, men tror att det kan vara en Backsippa. Lite blek ser den ut mot för i min fältflora, men är det någon som tror sig veta namnet på den, så hör av er.


I den högra delen av huset(som tyvärr hamnade bakom en buske) har jag tillbringat många somrar. Det fanns bara ett rum och där fanns en våningssäng och under den 2 st järnsängar, som drogs fram när vi 5 st skulle sova, ett slagbord och några stolar. Det var trångt och det fanns ingen TV, vi spelade kort och fia med knuff på kvällarna. Diska, tvätta och borsta tänder gjorde vi ute och ett torr-dass fanns.
Idag är det två delar som byggts till,och det finns en modern förbränningstoa.
Betydligt modernare är det än på min tid, men fortfarande ett Paradis för min kusins barn och barnbarn.


Vi hade sån tur att min kusins fru, barn och barnbarn var där.
Så roligt att få träffa dem.


Vi vänder nu nosen mot Färjestaden för att besöka Göran och Mona husbils-vänner som vi lärt känna i Holland på vår resa hem från Spanien 2011.
Med husbilen och dess resor har vi fått ett helt nytt umgänge och det är så trevligt att träffas och umgås.
Fortfarande skiner solen på Öland även om det blåser en del.3 kommentarer:

 1. Hihi där är man ju med på bild oxå :). Det var verkligen jätteroligt att ni tittade förbi! Hoppas ni kommer förbi fler gånger. Och kanske stannar lite länge då, tex på fika eller lite mat. Kanske kampa över en natt ;). Man har många roliga minnen från då vi var hos er och ni kom till oss. Kom ihåg när jag fick ro ut själv med de mindre barnen med båten på sjön hos er. En gång ni var nere hade jag feber och mådde inte alls bra och vi åkte över och gick på allvaret. Har ännu fler minnen men kan ju inte skriva alla här :). Ha det toppen nu! Många kramar Annelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag hoppas vi kan komma fler gånger och då få träffa er alla. Hälsa alla från oss. Kramar

   Radera
 2. Tack ni båda underbara två, som kom hit. Vi är så glada att vi fick lite tid tillsammans och hade ganska skönt väder. Det varvju egentligen den första kvällen i sommar vi kunnat sitta ute så länge, det var extra härligt tyckte vi. Vi skulle åka till Bläsinge idag, men det var hyfsat lugnt med blåsten och härligt varmt så vi bestämde oss för att stanna ytterligare en natt här i Kårehamn. Åker dit imorgon istället. Vi har verkligen njutit av en skön sommardag idag och är lite röda i ansiktet, men vi fick inte den där fina solnedgången varken igår eller ikväll. Hoppas ni har kul med era vänner i Färjestaden och vilken tur med kusinen. Sköt om er och kör försiktigt hem, så hörs vi snart igen. Klemar 3 M

  SvaraRadera