söndag 15 juli 2012

Förberedelser, vigsel och fest

För knappt en månad sedan berättade Mathias, att han och Johanna ville gifta sig, och det skulle ske under semestern. Snabba ryck här, fixa papper och bestämma datum för vigsel i Rådhuset, planera för en liten fest efteråt. Först skulle det bara vara de allra närmaste, men det slutade på 34 personer,har man en stor familj så blir det många. Festen skulle vara i vår trädgård, men en enkel sådan.
Vi hämtade hem vårt stora tält och på fredagen började vi sätta upp allt. Det är lite pyssel med att sätta ihop alla delar till taket.När tältet var rest och bord och stolar på plats, var det min tur att fixa dukningen. Rosor och blåklockor (stora) togs från trädgården och arrangerades i skålar till borden. Dukat och klart.Lördag den 14/7 2012 kl 10.30 klara för avfärd mot Rådhuset.


Vi möttes vid ingången av Berit Frändås, kommunfullmäktiges vice ordförande, som skulle viga dem. En trappa upp i det gamla Rådhuset från 1789 (det byggdes då ett äldre Rådhus brann ner) här på övre våningen finns ett rum för borgerliga vigslar. Rummet är inte stort och för att kunna ta kort fick de ställa sig i hörnet.


Själva vigselakten tog inte mer än 2 min, sen var de man och hustru.


Hela familjen utanför Rådhuset.


På väg tillbaka till bilen fick en man, vi mötte i parken, ta en bild på oss alla.


Vid 12 tiden skulle gästerna komma och Ingemar passade på att fylla glasen med en bubblande dryck.


Vi skålade för de nygifta.


Presentbordet blev fullt.


Maten var beställd från ICA och potatissallad hade dottern fixat.


Alla fick plats i tältet, och vädret var lite så där, varken sol eller regn.


Sen var det dax för present öppning.....


....med alla släktingar som nyfikna åskådare.


Båten lockade de yngsta och Mathias tog en tur på sjön med dem.


Under tiden drack vi andra kaffet i solen och kollade att de körde lugnt på sjön.


Några av de yngre stannade kvar en stund på kvällen.


En lyckad fest och med ganska bra väder.
Önskar dem båda ett lycka till!

10 kommentarer:

 1. Du var ju precis rätt person att be om hjälp för ett sådant här uppdrag och att döma av bilderna blev det ett lyckat arrangemang. Du är så himla duktig, så jag skall nog gå en kurs hos dig. Klart man har gjort något liknande för våra grabbar förstås, men visst känns det som en fantastisk ynnest som man får. Det brukar ju ofta vara brudens föräldrar som håller i sådant, men vi har också fått förmånen att fixa för två av grabbarna (den tredje är ju bara sambo) .ni verkar att ha haft jättekul, önska dem lycka till från oss också! Sköt om er och må så gott. Kramar 3 M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha, och visst är det roligt att kunna ge dem ett minne från den här dagen. Ni har säkert också haft trevliga kalas för pojkarna. I veckan åker vi till Öland för att träffa en av sönerna med familj och mina kusinbarn. Kram på er.

   Radera
 2. Det ska vara Maggan som fixar festen för då blir den lyckad! Bilderna påminner mig om när vi hade släktträff dör några år sedan. Det var då ni köpte partytälten som vi var väldigt tacksamma för när himlens portar öppnade sig fram på kvällen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du Anita, tur vi köpte det tältet, för det har vi haft nytta av i regniga Sverige, nästa gång är det Tomas som ska använda det i stugan.

   Radera
 3. Jätte fint blev det! :) och ni fick en del fina bilder med ser jag.
  Vill du dela med dig av några? Om du skickar dom till mig? Elko84@hotmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Elina, du får tala om vilka bilder du vill ha, finns nog några fler som jag inte lagt ut på nätet.

   Radera
  2. Den när dom ska åka med båten vill jag gärna ha.
   sen kan du välja ut några som du tycker blev bra och vill dela med dig av :)

   Radera
 4. Ja det blev en typiskt svensk "lagom" fest :-) Alla verkade njuta av maten och senare även det fina vädret tillsammans med brudparet och deras gäster vid åsundens bästa strandläge :-) Lyckat blev det!

  SvaraRadera
 5. Låter och ser ut som om det blev en mycket trevlig och lyckad fest. Lycka till, till de nygifta!

  SvaraRadera
 6. Så fint ni gjort! Ni är allt ena riktiga fixare!

  SvaraRadera