tisdag 31 juli 2012

Efter regn kommer solsken

Sverigevädret är som det brukar....omväxlande :) Från att ha varit +29 gr har det idag varit endast +16 gr, men man ska se positivt på allt har jag sagt och det var ett behagligt väder att rensa landen i. Jag blev färdig i samma ögonblick som himlen öppnade sig. 
Om det ligger en skatt där regnbågen går ner, så får nog alla turister på Prångens Camping ge sig ut och leta nu.Så ett glädjande besked. Jag skrev ju för ett tag sedan om våra nya sork/mullvadsfällor läs här.
Vi har fram till idag tagit 4+2 mullvadar med de här fällorna. Grannen har tagit 2 av dem och vi 4, alltså mycket effektiva. Fortfarande har vi några stycken kvar och dom ska snart vara fast de också. Kan verkligen rekommendera den fällan.

Andra besökare, som vi har i våra trädgårdar, och som vi inte är så förtjusta i är Kanadagåsen,  den smutsar ner och det är inte så trevligt att trampa i deras avföring.


Det var säkert 30 tal av både vuxna och ungar som använde grannens pir till mat och rastplats.


I morgon ska vädret bli lite bättre.......då är det mer jobb på G.
6 kommentarer:

 1. Det är samma med vädret hos oss, ömsom är det sol och jättevarmt för att sen växla om till åska och regn. Håller med om att gässen grisar ner otroligt.

  SvaraRadera
 2. Vädret, ja det vet man aldrig hur det ska bli. I morse solsken och 1 tim senare mulet.
  Gässen tycker inte jag heller om, dom är väl lite aggresiva också.

  SvaraRadera
 3. År det inte mullvadar , så är det gäss!(Eller både och!) Hur blir man av med gäss? Tar fram bössan!? Vi har varken det ena eller andra... bara grannens trevliga katt som hälsar på ibland och vill bli lite klappad!

  SvaraRadera
 4. Vilka jägare ni är. Ni måste ha haft hög vid hög med så många inkräktare. Helt otroligt bra jaktlycka. Jag är nöjd jag med, jag använde rivna morötter blandade med råttgift i en liten plastpåse som jag petade ned i alla hål i höstas. Jag har inte haft en enda jordhög på gräsmattan i år. Efter förra årets sydeuroparesa hade jag bland annat en hög så stor att den hade fyllt en stor skottkärra. Nu verkar de vara borta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mats, vi har tidigare försökt med allt möjligt.....utom råttgift.
   Kanske en idé att pröva. Vi har fyllt 5 skottkärror med jord och lär ha en stor labyrint av gångar ca 25 -40 cm ner under gräsmattan. Har laddat fällan på nytt i dag igen.

   Radera
 5. Förstår inte, men vi har haft jättebra med vädret, en liten störtskur när vi var på Astrid Lindgrens värld, men den försvann snabbt och vi hade det helt underbart. Reportage kommer snart. Men mullvadar och gäss, men skönt att ni fått tag på de där jordgrävarna, men som sagt hur blir man av med gässen. De siktar ju ner alldeles hemskt. Sen är de ju småilskna när de har ungar så att försöka skrämma dem går inte. Vi har en massa kajor, och de är ju som råttor som flyger. Äckliga, men nu ska jag kontakta kommunenen, för det är bara för många. Sanitär olägenhet, faktiskt. Tänk om man kunde koppla av någon gång. Kramar 3 M

  SvaraRadera