lördag 21 juli 2012

Från Mörbylånga till Kårehamn

Torsdagen vid middagstid började vi åka mot Öland, det hade regnat hela morgonen, lite annat väder mot gårdagens sol. Under Ölandsbron stannade vi för att ta en fika, här var många vattenpölar så vi höll oss på fast mark dvs asfalten. En fiskbil kom förbi och vi kunde köpa både rökt sik, flundra och makrill. Trafiken var stark över bron och vi mötte många husvagnar och husbilar på vägen från Öland.


Regnet hängde i luften men det såg ut att ljusna i söder.


Vi valde att köra söder ut mot Mörbylånga. När vi närmade oss hamnen såg vi att det var marknad och massor med stånd fanns fortfarande kvar så vi bestämde oss för att se om vi kunde hitta en ny plånbok till Ingemar. Vi hittade plånböcker till oss båda, plastpåsar och en ny sekatör. Jag som gillar lakrits och salta remmar, kunde faktiskt gå förbi utan att köpa något.


När vi var där på marknaden fick vi telefon, det var våra kompisar och grannar hemifrån, som också hade valt att åka mot Öland, i förhoppning om lite mer solsäkert ställe. De befann sig nu i Bläsinge hamn så vi tog och körde över Alvaret. Just då regnade det ganska ordentligt.


Framme i Bläsinge var det uppehåll och 


vi kunde sitta ute en stund.


Många fina blommor växte intill, den första vet jag inte vad det är, men någon form av ärtväxt tror jag.


Kungsljuset känner jag igen.


Även cikorian, som min farfar lärde mig känna igen.


På morgonen vaknade vi till det här fina vädret


Till elvakaffet fick vi ljuv musik av det Schweiziska paret, som blåste/spelade på sina Alphorn så här kan det låta.


Ingemar fick lite jobb, hans stol gick sönder och här försöker han fixa till den. 
Det gick inte, så han ska göra en ny sits när vi kommer hem.


Vädret blev sämre fram på dagen och vi beslutade oss för att åka lite längre norr ut. så vi lämnar Bläsinge hamns ställplats tills i morgon för då ska vi hit igen.


Vi åkte ut mot Kapelludden och tittade på ruinen efter Den Heliga Birgittas Kapell från 1300 talet. 


Under tiden jag och Annica letade efter en cach så passade Ingemar och Thomas att ta sig en rast i gräset. Vi hittade inte cachen för det satt en massa folk där den skulle finnas.


På väg tillbaka fick vi stoppa för en Vaktel-mamma med sina 8 ungar som kilade fram och tillbaka på vägen en bra stund innan de fick luft under vingarna.


Idag åt vi rökt flundra ....jättegott. Är man på Öland ska man naturligtvis smaka på de rökta fiskarna, i morgon blir det sik och makrill.


Vi fortsatte sedan mot Kårehamn och här står vi tills i morgon, då ska vi träffa släkten i Bläsinge, det var många år sedan vi sågs sist.8 kommentarer:

 1. Ååhh... rökt flundra som är så gott! Hoppas solen skiner på er och ha det så bra!

  SvaraRadera
 2. Var ni inte nyss och hälsade på i Bläsinge? Men det är väl inte fel att göra om dom kul sakerna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo Anita det är bara någon månad sedan. Vi träffade ju på Elisabeth Anneli och då sa vi att vi skulle komma tillbaka när alla var där.
   Öland brukar ju vara rätt så solsäkert men vädret har varit växlande, skönt ändå att vara ute med husbilen.

   Radera
 3. Vad skönt att vara tillbaka till Öland! Vi har varit en tur till Ronneby och Skåne. Sedan blev det hem för att byta lite saker och då kom grabben hem, med alla de stora pojkarna, de hade inte fått nog av oss. Nu har de varit här i tre dagar. Åkte igår och vi var helt slut. Det är ju laga mat hela tiden, för de äter som hästar. Nu packar vi husbilen för att åka ut till Öland igen. Det känner jag att vi behöver väldigt mycket. Tänk om det ändå fanns lite tid så vi kunde träffas, det vore kul. Men njut av era släktingar så hörs vi av. Längtar faktiskt efter er, men ....... Ha det så gott! Kram 3 M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det roligt när barn och barnbarn kommer.....och lika skönt när man blir själv igen.
   Ja tiden går fort och idag har vi njutit av Ölanssolen. I morgon måndag måste vi dra oss hemåt, ingen som vattnar blommorna eller hämtar posten :( Dessutom ska vi ta hem min bror på onsdagen, han har visst längtat efter det och det verkar bli bra väder för en flottetur. Skulle vara kul att träffas igen, men ni är väl inte hemma på tisdag då vi ska upp och fylla på vår gasol.
   Ha det gott ni också.

   Radera
 4. Regnet på vindrutan såg verkligen bekant ut. Nej förlåt, ni hade med så mycket annat trevligt. Dags att glömma regnandet nu. Augusti måste bli kanonfin i år. Det kan inte slå fel.

  SvaraRadera
 5. Vädret är verkligen si och så lite över allt, verkar det som.
  Hade det Schweiziska paret alphornen med i husbilen, delat i flera stycken eller? Jakob vill ha ett Alphorn, schweizare, som han är hahaha
  Hoppas ni få bättre väder
  Kram Yvonné

  SvaraRadera