tisdag 10 juli 2012

Släktbesök och blommor

Sommaren är nog den tid då många är på resande fot. I går kom Ingemars bror med fru, de var på hemväg efter en vecka i fjällen. Alltid lika kul att träffas och höra de senaste nyheterna om barn och barnbarn.
De här två har varit på många resor världen över och då är det inte frågan om charterresor, nej här är det upplevelse resor. Att vandra i bergen i Nepal t ex som de gjorde sist. Alltid lika spännande att höra om deras resor och strapatser. Vi håller oss till husbilen och på vägarna.



Nu blommar mina Elisabeth rosor och de doftar så gott. Kunde inte låta bli att plocka in några, och tillsammans med de stora blåklockorna gör de sig fint på bordet. Pionerna är överblommade och prästkragarna i slänten har fått vika sig för lien idag.


Snart börjar blåklinten, som jag sått att stå i blom,och ringblommans första blomma har också slagit ut. 
Dillen och morötterna, som jag sådde i våras, ville sig inte så jag fick så om och nu kommer de ....men dåligt. Kan nog bero på den kalla och regniga våren. I dag har det regnat en hel del, och några bryggor har inte kommit i sjön, tror inte det har hänt någon gång tidigare, att vi inte fått i våra bryggor.
Sol och sommar....var är du?




5 kommentarer:

  1. här är den.....med 35° och stigande till runt 40° på torsdag så önskar jag mig lite svalka :)

    SvaraRadera
  2. Spännande att göra sådana äventyr... vi gör som ni - håller oss till husbilen :)
    Vilken underbar ros... kan nästan känna doften!

    SvaraRadera
  3. Hoppas att några blommor håller sig till på lördag......... vill inte byta med Anita som har närmare 40 gr. men vi åker ju söderut till hösten och då får vi värme hoppas vi.......

    SvaraRadera
  4. Solen och värmen har varit på Öland! Vi har haft det jätteskönt och umgåtts med vänner och bara hit det skönt. Varit lat och har inte bloggat. Det värsta är att tiden går så fort så man inte hinner med. Just när du berättar om vilka blommor som blommatt över och vad som kommer då blir man verkligen påmind om det. Men då gäller det att ta var på det och njuta av varje sekund. Det verkar ni göra även om det är full fart hela tiden. Trevligt att få besök också emellanåt. Ha det så gott. Kramer 3 M

    SvaraRadera
  5. Härligt med blommor. Blåkllint är fint. Härr njuter vi nu av doftande syrener och allehande sommarblommor. Verkligen vackert utefter vägrenarna.! Ha dé!

    SvaraRadera