tisdag 30 november 2010

Korsordslösning och liten promenad

Ja inte var det något bättre väder i dag, men en promenad runt omgivningen gjorde vi. Det blåa som ni ser är en anlagd cykelbana, som vi promenerade runt på och längst bort ligger campingen. Banan syns i alla fall bra. Det är nog den enda jag sett med den färgen, men som jag sagt tidigare så gillar spanjorer den blå färgen, påminner ju om havet ...kanske. Omgivningarna runt om är ganska magra och flacka med en del kullar i bakgrunden, här odlas varken mandariner, citroner eller grönsaker, till skillnad från byarna bara några mil härifrån. Men även det här landskapet har sin tjusning. För mig påminner det om "prärien" och det är ju en form av öken här. Kan nästan se indianerna komma på sina hästar...haha.Vi såg på vår promenad en camping till i byn samt ett annat termalbad. Vi har undrat över de frukter som vi kan se i palmerna och nu tror vi att vi kommit på vad det är....dadlar....men dom var inte goda , eller också var dom inte riktigt mogna. Här finns inte så mycket i "träväg" så man gör sofforna av cement och pryder dom med kakeldekorer. Kakel används mycket och så är det även i Portugal. Vi har inte testat badet ännu...inte så kul när det regnar. Kanske i morgon. Men något som vi gör varje kväll och dag då det regnar...är korsordslösning...vi har ett antal sådana med oss. Ibland är dom riktigt svåra, men då fuskar vi och söker på internet.Vädret idag +8° på morgonen och ett tunt regn, senare steg tempen till +11° och det har fortsatt att regna, men det behövs för jorden är torr här. I morgon lovar dom lite bättre väder och så även på torsdag då ska det bli ca +18° vi få se om det blir så.

6 kommentarer:

  1. Håll ut i regnet det är i alla fall mycket bättre än här hemma i Sverige, riktigt svinkallt. Man är inte van vid det ännu, har varit för länge i värmen tydligen.

    SvaraRadera
  2. Tyvärr är det inte dadlar utan en oätlig frukt. Jag trodde samma sak i början. Numera svär jag över "dadlarna" som ligger överallt och skräpar ner och som det gör ont att trampa på.

    SvaraRadera
  3. Anita: bra att vi fick veta det, håller med om att dom ligger överallt och beska var dom. Egentligen synd att dom inte går att äta då det finns massor av dom.

    SvaraRadera
  4. I korsordet på bilden...!Är ofta vid liv" = Rem
    "Gör man ju ofta efter recept" = Mat
    ...sådär, nu fick ni lite hjälp på traven ;)

    Hoppas inte "falska dadlarna var giftiga bara :S
    Hehe, hellre snö och kyla än regn och kyla för min del!

    Men badar i pool gör man tydligen fast det är kallt och regnigt. Det ser jag på bilden :)

    -5 till -15 tio dagar till minst ser det ut att bli här. Hoppas det håller i sig till slutet av februari! Det ska vara RIKTIG vinter, haha!

    SvaraRadera
  5. Korsord och sudoku är bra sätt att hålla igång hjärnan. Vi har alltid med ett antal korsordsbilagor när vi är ute med husbilen. Vi löser klurigheter här hemma också.

    SvaraRadera
  6. En dadelpalm är det allt som syns på bilden. De kan bära frukt året om. Men frukterna ska vara mogna, och gärna torkade, annars smakar de inte gott.....

    SvaraRadera