lördag 13 november 2010

En ny solig dag

Vädret och solen bleker mitt hår och det känns torrt, så idag blev det hårvård. Färgade, klippte lite och gjorde en inpackning och nu känns det bättre. Solen lyser och det är varmt, vi tar det lugnt idag. Flygplanstrafiken är det inget fel på heller och dom syns tydligt på den blå himlen. Det blev rester till mat idag, så fort vi tar fram kött så kommer dom...getingarna, dom blir som galna. Vi la en liten bit på en stol bredvid så vi skulle kunna äta ifred...och det funkade. När han fått loss en bit så for han iväg, sen dröjde det en stund och så kom han tillbaka och letade efter köttbiten, som jag då hade slängt i sophinken. På em var det dags att röra lite på sig, man får inte bli för slö men det är lätt att bara sitta och koppla av. Vi beslöt oss för att kolla vart vägen bakom campingen gick. Precis utanför står en stor kaktus med frukter på (rester av blomställningar?) Fruktträd och buskar är det runt hela campingen, mest apelsiner och det är både gröna frukter och nya blommor samtidigt på buskarna, även mandariner såg vi. Utsikten mot bergen är inte helt fel. Det blev en promenad på ca 2-3 km så nu har vi fått dagens motion.

8 kommentarer:

  1. Hej på er. Märit 1225 här.
    Så roligt att följa er på resan. Känns nästan som man är med. Det blir många ahan. Mm där har jag oxå varit och den typen av tankar.
    Ha en fortsatt trevlig resa, jag kommer efter om några år.

    SvaraRadera
  2. Frukterna på kaktusen kan du äta som äpplen ungefär. Dom säljer dom på vår fruktaffär så när BIW var här ville hon prova och det var inte helt fel men akta er för taggarna!

    SvaraRadera
  3. Enligt Tore Hylander som skrivit boken Blommor och träd vid Medelhavet, heter det Fikonkaktus - Opunita ficus-indica.
    //Anna

    SvaraRadera
  4. Verkligen jättefina bilder :) När ni kommer hem är ni nog profsfotografer med en ny systemkamera i bagaget kanske ;)

    Hmm, nu önskar man nästan att man själv vore pensionär så man kunde göra som ni och ha all tid i världen att resa och njuta!

    SvaraRadera
  5. Tänk om man ändå vore Pensionist så man kunde åka efter er.

    SvaraRadera
  6. Det bästa med vintern är att man slipper alla insekter och otäcka getingar, vi får äta ifred.// Lillan

    SvaraRadera
  7. Kurt... ÄR inte du pensionist???
    Tomas ..ja jag skulle behöva en ny kamera för strax innan vi åkte så fick jag något gruskorn som gjorde en repa på linsen, och det retar mig mycket.

    SvaraRadera
  8. Tack alla som lämnar kommentare det är så roligt att läsa dom.

    SvaraRadera