tisdag 16 november 2010

Besök i gamla stan...Benidorm.

Förmiddagen tog vi det lugnt, jag tvättade lite och Ingemar solade… jag orkar bara sitta i solen en halv timme, sen är jag nöjd. Han kommer nog att se ut som en pepparkaka när vi kommer hem. Grannen tvärs över gatan hade problem med bilen, men fick god hjälp av engelsmännen.På em tog vi bussen till Benidorm. Kollade lite i affärer…det blev ett par skor…sen fortsatte vi mot gamla stan med gränder som i Stockholms gamla stan. Framme vid kyrkan hade dom satt massor av blombuketter runt hela portalen. Det verkar som om dom firar något…kanske St Maria…dom skjuter saluter var enda dag, vi vaknar av skjutandet vid åttatiden och vi somnar till det samma. Det är riktigt fina buketter och det luktade så gott. Dessa är instuckna i ett galler både runt porten och på sidornaDet finns massor av pubar och tapasbarer här och massor av engelsmän. Vi hamnade till slut på en fin utsiktsplats där det satt en konstnär och målade av viken.Runt hela viken är det hotellbyggnader som reser sig mot skyn, det ena hotellet högre än det andraJag älskar ju att gå i affärerna och kolla och nu hittade 2 par shorts och 2 överdelar. Min garderob kommer att öka under den här resan, men det är kul att få förnya den till ett vettigt pris. På hemvägen gick vi förbi en liten park och där låg vildkatterna och tog sig en siesta, dom verkar inte det minsta rädda utan ligger kvar och tittar på mig när jag pratade med dem.. Här nere finns både vilda katter och hundar, särskilt hundarna hör man på kvällen och natten. Väl hemma igen blev det lite mat och Ingemar fixade disken. Vädret idag +11° på morgonen som snabbt blev till +23° klockan 12 lika strålande som tidigare.

6 kommentarer:

  1. Finfina bilder som alltid. Det blir ju så bea bilder i den fotomiljön och med bra ljus och blå himmel:) Akta er för katterna. Man kan få hemska farliga sjukdomar om man blir riven av dem har jag läst. Ni är väl vaccinerade mot vissa sjukdommar som finns där neråt?

    Här blir det minusgrader närmsta 10 dagarne troligen. Nästa vecka 5-7 minus dagtid! Kanske isen lägger sig. Lite snö är på ingång i helgen också.

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Tomas...vi rör dom inte. Pappa ger en varning för sjön...INTE ut nu, tidigast efter jul...det vet du. Vi avundas er inte, när vi går här i shorts och linne :)

    SvaraRadera
  3. Många katter finns det, men vi upplevde det som mindre i antal i år än när vi var där för några år sedan.

    SvaraRadera
  4. Hundarna på natten kan vara "tama" hundar... Jag har hört att på natten släpper alla familjer ut sina hundar.. vind för våg bara... Vet inte hur väl det stämmer, men det skulle inte förvåna mej! Hoppas ni har det super... Jag hade inte tackat nej till värmen! :) Kramar

    SvaraRadera
  5. Vad ni har det härligt!Men vi är inte så sugna på att åka någonstans just nu för vi fick ett nytt barnbarn strax före kl 24 den 15:e.3780 g och 50 cm. Alla är glada och storasyster Filippa mycket stolt. God fortsättn. med resan. hälsn Margareth o Sven

    SvaraRadera
  6. Margareth och Sven hälsa Katarina o Joacim och gratulera. Hoppas allt gick bra.Då är han född på samma dag som Bruno.

    SvaraRadera