lördag 27 november 2010

Regn, rusk och backigt.

I dag behöver ni hemma i Sverige inte vara avundsjuka på vädret. Här är det bara +10° och regnat har det gjort hela eftermiddagen. Tråkigt väder är det så vi har tagit in på en camping La Marina för att ladda batteriet och kunna se lite på TV, vilket inte visade sig vara så lätt då den TVn hela tiden tappade signalen. Nu har vi börjat hitta lite bättre i Torrevieja, vissa gator är större än andra, rena boulevarderna, andra så smala att man knappt får plats, sen är det enkelriktat väldigt ofta också vilket gör att GPS tanten inte hittar så lätt för omläggningen till enkelriktat är gjord nära i tiden. När man tittar på landskapet är det ganska platt, det är ju f. d. öken, men se det är inte så platt som man tror. Ibland får man känslan av att man är i San Francisco när man åker i backarna. Här bygger man både gator och trottoarer efter markens lutning. På väg till La Marina så åkte vi förbi saltsjöarna där de små Flamingosarna stog, de äter nån sorts småfisk där som kallas krill, har vi hört. Den här gången var dom ett tiotal fåglar. Jag hoppas att jag någon gång ska komma så nära att jag kan få en bättre bild på dom. I morgon hoppas vi att vi får se solen lite mer, men redan på måndag ska det bli ett par dagar med mulet och blåst...sen kommer solen igen, men temperaturen är ovanligt låg för den här tiden...säger de som har varit här i flera år.

4 kommentarer:

 1. JO, NOG är det likt San Fran. Men var ÄR spårvagnarna? På åttiotalet var dom där.

  SvaraRadera
 2. Ser mysigt ut! Hoppas ni har varmare än här! ;-))

  SvaraRadera
 3. Hmm, en klassisk kommentar man ofta läser i tidningen efter en artikel om ovanligt låga temperaturer...."VAR ÄR VÄXTHUSEFFEKTEN OCH UPPVÄRMNINGEN AV KLIMATET SOM ALLA FORSKARE LARMAT SÅ MYCKET OM????". Till och med varmare länder har fårr kallare istället för varmare. Men jag är glad att vi har riktiga årstider igen istället för 10 grader och regn vid jul och midsommar och hela året =) Men ska jag komma och hälsa på er i MArs så får det bli varmare än 20 grader helst!

  Nu ska jag köra ut till stugan och se om det klarat sig från inbrott. Det är vanligt nu för tiden. Och det lär nog vara lika mycket snö där som förra vintern om inte mer, haha! Snöskyffel med!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. var glada att ni inte är hemma i snörusket ha de gött!

  SvaraRadera