måndag 29 november 2010

Regn och Irishcoffee

Vaknade till stril på taket. Vi visste att det skulle bli dåligt väder idag.... Spaniens vädergubbar brukar få rätt. Vi tycker den här campingen är för dyr även om här finns fina anläggningar. Så idag flyttar vi på oss igen. Nu kör vi innåt landet mot Fortuna och ett termalbad där det också ska finnas en camping. Vädret är som vi säger hemma "lågt i tak" Vi körde in på en stor parkering i Orihuela och tog fm fika (kl var 13.00) det blir så konstiga tider här nere. Sen skulle vår lilla GPS ta oss ur stan ....trodde vi. Den visade in oss på så trånga gator att det ibland var som ett frimärke mellan bilarna. Jag var så inne i att kolla så vi inte körde på någon bil att jag glömde ta fram kameran. (Du hade nog inte trott att pappa skulle klara det Tomas) Men när vi väl kommit ur det hela, utan en repa, så kom jag på att jag skulle ta kort.På den här gatan fanns inga bilar parkerade på båda sidor, men tänk er det så förstår ni kanske hur trångt det var, för här står dom överallt, där det går att stå. Bilar som kom efter oss började tuta...inte på oss....utan på de som parkerat, för att dom skulle flytta på bilarna. Väl framme så skulle vi till receptionen för att få en plats, då spöregnade det, fick en plats och nyckel, men när vi kom dit var den för liten (platsen alltså)så det var bara att traska upp i regnet igen för att tala om att vi hittat en annan plats som passade bättre. Inga problem att byta. Men här fick vi några märken på bilen, då muren var i vägen :-) när Ingemar skulle vända bilen (det är andra gången en mur är i vägen).Lagade lite mat det blev kassler med ris och grönsaker och nu sitter vi här med var sin Irishcoffee och tittar på en film om renar och renskiljning i Finland (det såg ut som Sverige). Här står vi nu och i morgon hoppas jag vi ska kunna testa termalbad för första gången. Vädret idag...typisk svensk höst= regn och +7°. Måste säga att jag saknar snön....men bara för att få julstämning. (Tomas bra att du tar kort på snön i stugan, för det är nog första gången på 35 år som det kommit så mycket snö i november.) Ha det gott alla och kör försiktigt så vi ses till våren.

5 kommentarer:

 1. Oj, vilket väder! Ja, snön är riktigt fin här nu. Fast jag kan faktiskt gilla lite oväder också. Det kan vara mysigt att sitta i husbilen när det gungar lite och smattrar mot taket ;)

  SvaraRadera
 2. ser gott ut med irishcoffee!!

  SvaraRadera
 3. Attans, repor är inte bra att få på bilen pappa! Hoppas det inte blev allt för grova skador.

  SvaraRadera
 4. Kul att ni har lite julstämning i bilen.
  Dom där glasen med Irish coffe, såg väldans goa ut, det får nog bli till helgen. GPS är inte alltid att lita på, det har vi också märkt.
  Ha det så gott!
  Hälsningar Gittan

  SvaraRadera
 5. Det är tydligen kallt jorden runt den här veckan.
  Själv håller jag på att frysa ihjäl med bara 18 grader på dagen och fryskallt på natten (har jorden tiltat lite kanske)
  det är nästan dags att ta fram fingervantarna för sjutton.
  Hur som helst så blir jag med sugen på en Irish Coffee....cheers!

  SvaraRadera