tisdag 12 oktober 2010

Torkade kantareller

I helgen var vi till stugan för sista gången i år. Tömde vatten och plockade med en massa matvaror hem som inte klarar kylan. Vi hade fika med så det blev en fikapaus i den kalla vinden men solen sken. På hemvägen passade vi på att vittja våra kantarellställen. Nu har vi ett nytt ställe som vi kallar Tomas ställe eftersom han var med. Vi fick ihop ca 8 liter gula fina kantareller. En del av dom tänkte jag ha med i husbilen, men då i torkad form.Så här mycket blev det på plåten. Och så här mycket blev det när dom torkat. Nu kan det bli en omelett med gräddstuvade kantareller till julboret.

2 kommentarer:

  1. Nu har jag provat och dom blir ju inte riktigt lika goda som när dom har varit frusna, men i brist på annat duger dom.
    När du ska använda dom så låt dom ligga i vatten i många timmar och använd sedan vattnet också för där sitter smaken.

    SvaraRadera
  2. Så bra att du hann testa först. Jag tar nog med även frysta för säkerhets skull.

    SvaraRadera