lördag 30 oktober 2010

Torsdag och vi fortsätter

Torsdag den 28/10 -10 I natt glömde jag att sätta på värmen, vaknade och frös om näsan, orkade inte kliva upp. Det är så mörkt på morgonen ljusnar inte förrän vid 8 tiden kanske blir det annat när vi går över till vintertid till helgen. Undras om dom gör detsamma i Spanien? Då blir det i alla fall ljusare på morgonen men å andra sidan så mörknar det redan vid 18 tiden då.


På den här ställplatsen var det inte tyst i natt, 2 ggr var det en bilars tjuvlarm som gick igång, sen ringde kyrkklockorna varje timme och till sist morgontrafiken som gick utanför vårt fönster. Även denna plats var gratis. Efter att ha tömt tankarna och fyllt på vatten så drog vi iväg vid 9.30 tiden. Vi körde mot Bourg en Bresse och där körde vi givetvis fel igen, valde fel väg och fick göra en tur runt kvarteret. Men vad gör det vi har ju tid . Vädret är strålande och efter som vi kör mot solen så har vi den i ögonen hela tiden. Alla husbilar vi möter hejar så glatt så det måste vara något internationell hälsningsceremoni , säger Ingemar som börjar känna av högerhanden .Vi åker förbi Le Bolme-l-Grottes men vi stannar inte även om jag gillar att gå ner i grottorna. Här ser vi också flera kärnkraftverk. 

I Crémien hittade vi en Carrefour affär och kunde fylla på kylskåpet. En snabb fika och vi fortsatte mot Vienne, även här blev det lite oplanerad rundtur i stan. När vi kollar temperaturen är det +18° yes…nu är vi på väg mot värmen. Kör mot Montélimar för att hitta en ställplats.

Förr sådär 35 år sedan for vi genom Frankrike och kunde då konstatera att det var ett fattigt och smutsigt land, med sopor och dynghögar utefter gatan. Måste säga att jag är inte imponerad av landet idag heller.Visserligen inga dynghögar men vi har sett mycket sopor efter vägarna. Idag har vi åter kört 280 km. Nu ska jag leta efter WIFi öppna nätverk vi står nära ett Mc Donalds, provade men kom inte in, måste ha kod sa datorn men enligt personalen så skulle inte det behövas....och jag är urusel på datorer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar