onsdag 20 oktober 2010

Heligehafen

Vi lämnade Margaret och Sven vid halv tio tiden efter att fått en sån där härlig "hotellfrukost" med ägg, fil och en massa goa pålägg mm. .Första målet var att införskaffa ett nytt torkarblad. Det tog oss en timme att hitta en bilfirma som hade ett som skulle passa vårat fäste. Vi åkte runt i halva Helsingborg och till slut fann vi ett på en Statoilmack. Nu lämnar vi Sverige för en obestämd tid. Danmark avverkades snabbt, bara en kort rast för lite mat. Vädret växlande men mest soligt med några regnskurar som inslag och 13 gr, varmare än hemma. Strax före färjeläget hade det hänt en olycka, stackars dom inte kul med en fullständigt demolerad bil och utan ett av hjulen. Troligtvis en omkörningsolycka där den omkörde inte haft koll bakåt. Överfarten så där lagom gungigt. Framme i Heligehafen kl 17.00 en tur till Aldi för att komplettera vin och spritförrådet samt livsmedelsdelen. Till kvällsmat blev det räkor och smörgås... lättvindligt. Men blåsten har tilltagit och nu kan man nästan kalla den storm. Första försöket med internet misslyckades, Peter hade rensat min dator...från allt..hmmm. Men äldsta dottern var förutseende och hjälpte, mig innan vi for hemifrån, att ladda ner vodafon.de på ett minne...och det var tur. Efter att ha instalerat så funkade det inte, men ett sms hem och ny prövning....och se nu funkar det. Ingemar har fortfarande problem med sin nackspärr....lite svårt att vrida på huvudet, bara att hoppas att det ska ge med sig, som tur är finns värktabletter med. I morgon fortsätter vi söder ut och hoppas att vädret blir lite lugnare, det känns ju som sjögång i bilen när de blåser så här mycket.

3 kommentarer:

  1. Hej!
    Måste kännas skönt att vara på väg nu när dom varnar för snö och vinden är så kall. Mörkt är det oxå ska bli kul och läsa om era äventyr.
    Mvh Monica Ekman

    SvaraRadera
  2. Ge Ingemar samma medicin som för mitt knä.....det borde hjälpa mot nackspärr också.

    SvaraRadera
  3. Hej! Det skall bli trevligt att följa er resa. Vi stannar hemma i år men nästa år, då åker vi igen mot Spanien. Kör försiktigt!
    Mvh Stina/Rolle

    SvaraRadera