lördag 30 oktober 2010

Onsdag och vi åker mot Frankrike


Onsdagen den 27/10 -10 Nu har vi lämnat ställplatsen i Freiburg och är äntligen på iväg till Frankrike.

Vi hade ju tänkt åka gula vägar dvs. lite större vägar, men inte motorvägar. Ställde in GPS på ej betalväg och ej motorvägar och vad gör den......jo lurar in oss på småvägar.Först var det i Mulhouse där vi snurrade runt ett tag.

När vi närmade oss Belfort så hamnade vi totalt fel på små trånga gator och fick till slut plocka fram datorn, med route 66, och kartan samt GPS och försöka hitta vad gatan vi stod på hette (franska språket är inte lätt) så vi kunde lokalisera oss. Till slut efter en stund lyckades vi komma rätt på väg N83, som den hette, då hade det gått minst en timme och vi var svettiga båda två. När vi närmade oss Besancon så ville GPS fortfarande välja annan väg. Tröttsamt… eftersom vi bara skulle fortsätta på N83, enligt kartan. Då kom vi på att vi nog ställt den på ”bil” så nu ändrade vi till ”lastbil” och då blev det rätt väg. Sen gick det undan mil efter mil men nu var vi hungriga så när vi hittade en stor grusplan så stannade vi och det blev minestronesoppa och smörgås för det skulle gå fort. Mätta fortsatte vi och kunde njuta av utsikten och bergen runt omkring oss.

För första gången klev termometern över 10 strecket det var +15° ute… härligt. Det är gott om korsvirkeshus och en del är målade i olika färger, men fortfarande kan man se många gråa och tråkiga hus här, ungefär som när vi åkte i Frankrike för så där 35 år sedan. Mest märks det i dom mindre byarna som på sina håll tycks ha stått stilla. Många kort blir lite gråa, det beror inte på kameran utan att det är ett soldis över bergen och ibland är det motljus…och inte lätt att ta kort i farten, men det får duga. Vi programmerade in en ställplats i en liten by som heter Cussance med koordinaterna N46° 52´41 E3° 55´13. Och här står vi nu tillsammans med sex andra bilar, vi fick sista platsen och det är becksvart ute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar