lördag 30 oktober 2010

Spanien här är vi nu

Lördag 30/10 Idag fyller ett av barnbarnen 18 år men jag kan inte gratta henne för hon bifinner sig i USA nånstans. GRATTIS ändå Patricia! Nu äntligen har vi fått tag på ett internet så jag kan uppdatera mig. Natten i Narbonne-Plage var stormig men idag på morgonen hade det lugnat ner sig och var bara bränningar kvar.Vi körde vidare mot Perpinan och spanska gränsen kör inte motorvägar. Vi stannade i Perthus och tog en snabbtitt på stan, nu har sommarkläderna kommit på det är +21° men det är nog bara vi som har det, för de flesta går med täckjackor och tjocka tröjor, för oss är det ju sommarvärme.Nu var det dags för att få tag på ett vodafonkort. Första försöket på en Carrefoure gav nitlott. Kör mot Girona och där utanför stan får vi se en PC CITY där måste finnas vodafone. Javisst vi köper ett modem med kort i. Far vidare för att söka camping. Kör på små kurviga vägar ner mot Lloret de Mar, när vi (Tina, Lena och jag) var här 1973 så var det en liten semesterort, idag nära en storstad. Vi körde vidare mot Blanes dar det skulle finnas en camping.Nu märks det att vi kommit söder ut, palmer längs med stranden. Men så trångt på gatorna, beundrar Ingemar som lyckas ta sig fram i trängseln, tur att det är han som kör.Vodafonkortet lyckades jag inte med så vi ska försöka få tag på en butik i morgon. Här på campingen hade dom WIFI mot betalning så vi har tagit två dagar till att börja med. Blir nog här ett par dar, måste ju stå stilla lite och låta bilen vila.

9 kommentarer:

 1. Nu börjar det minsann hända saker ser jag, visst är det skönt med lite värme för ni har väl sett att det snöar hemma i Svedala? Ha det bra!

  SvaraRadera
 2. Väderomslag i sverige, vi ska få 21grader+ dom närmsta veckorna, känns härligt. Eller, nä, det var nog ett önsketänkande. Ser att ni har det härligt.

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt trevligt att följa er resa. Kanonfina bilder! Idag har vi ställt in vår husbil. Nyvaxad och nyservad och klar för våren igen.

  Ha det gott i värmen!
  //Jens

  SvaraRadera
 4. I Blanes har vi också varit, vi låg på camping Bellaterra men det var på sommaren, vad heter campingen ni ligger på? Inatt har det stormat här hos oss i La Manga.

  SvaraRadera
 5. Tur att man har ställt in bilen!??!
  Är inte avis alls på er. Här regnar det och blåser.Ha ha HA DET BRA PÅ ER

  SvaraRadera
 6. Roligt att det gått bra så här långt, men ni vet vi vill inte byta med er.
  Ingrid och Janne

  SvaraRadera
 7. Hej Ingemar och Maggan!
  Det låter härligt att ni kommit till sommarvärme. Här är det runt 10 grader - bra för årstiden, sägs det. Vi blev nästan lite oroliga när ni var "försvunna" flera dagar. I dag lägger vi sista handen vi Katarinas och Joakims gård. De lämnar den i dag. Vi har också sålt vår VW till Tyskland!! Ha det gott! Margareth & Sven

  SvaraRadera
 8. Härligt att ni är nere vid värmen! Se upp med att se ut för mycket som turister så ni inte blir rånade bara. Ser gärna fler bilder på palmer =)

  SvaraRadera
 9. Låter och ser härligt ut! Täckjacka kännj ju lite överdrivet för en skandinav... Här har vi varit glada för plusgrader och lite svag sol
  :)

  SvaraRadera