tisdag 19 oktober 2010

Äntligen på väg...

Startade kl 13.30 .....äntligen på väg mot Helsingborg. Mulet och trist väder men vad gör det när vi nu är på väg söder ut. Regnskurarna avlöste varandra, Torkarna gick för högtryck emellanåt, då började det knacka och gnissla....första problemet? Det var ett stopp, som ska finnas i änden på torkaren, som försvunnit och torkarbladet höll på att lossna. Ingemar ut och drog tillbaka bladet...måste fixas i Helsingborg.Utanför Helsingborg finns en kontrollplats med våg. Jaha... vilken våg ska man nu lita på?? Hemma hade vi vägt 3660kg och här (när vi lastat in minst 50 kg till (datorer,mat,och ytterkläder, skor mm.) fortfarande 3660kg och då stog vågen redan på 60 kg. Hoppas den väger rätt, den sista vågen, i så fall har vi 100 kg tillgodo, och jag som tycker vi har burit in den ena kassen tyngre än den andra. Måste ju erkänna att jag var lite orolig för vikten, men nu kan vi nog känna oss lugna. Var framme hos Ingemars syster kl 17.45 och då väntade vår favoritmat på bordet. Rökta räkor och lax med romsås potatis och morotssallad mmmm.Till efterrätt hallonpaj med vaniljvisp och kaffe...gissa om vi var mätta, det var ju så otroligt gott och det är bara här vi äter så god lax. Nu ska vi övernatta här på gatan och i morgon till biltema för att köpa nya torkare.

5 kommentarer:

  1. Oh vad kul att få följa er på äventyret. Speciellt som jag sitter här i ösande regn blixt och dunder.....som allt annat är även åskvädren större här i US än vad jag någonsin varit med om i Sverige eller annanstans.

    SvaraRadera
  2. Skall bli roligt att följa er på vägen ner.
    Hls Kurtb.

    SvaraRadera
  3. Åh, vad härligt att vara på väg! Nu blir man ressugen...

    SvaraRadera
  4. Va härligt att bli mottagen med en så fin middag.

    SvaraRadera
  5. Tänk att ni är på väg nu.....få en skön resa genom Europa till ert övervintringställe. Kanske stannar ni till vid det stora köpcentrat i Tyskland, se vad ni tycker om det;)
    Ska bli roligt att följa erpå resan.

    SvaraRadera