tisdag 29 juni 2010

Fortsättning på midsommarhelgen

Efter besöket i Norslund så åkte vi vidare mot Motala på små slingriga vägar. I Motala sökte vi oss till en plats nära kanalen. Där blev det mat i skuggan av bilen. Efter maten en tur runt kanalen. Janne hittade ett metspö...funderade på om han skulle försöka fånga en fisk....men insåg snart att det var för mycket trassel för att spöt skulle funka. Många fina båtar låg längs med kanalen. Även en del fina villor med vackra trädgårdar fulla med blommor. Som vanligt så åkte vi småvägar bl a gamla vägen förbi Gränna och vidare mot Kaxholmen, därifrån en smal väg som det knappt gick att mötas på men väldigt fin. Ibland såg det ut som vi for förbi en sjö, men det visade sig vara fält av blommande lin (tror jag). På väg ner till Kaxholmen åkte vi förbi Rökstenen en mycket gammal runsten som suttit inmurad i kyrkan men som nu fått sin plats utanför, väl värd ett besök. Vår resa slutade vid Kroksjön som är en ställplats utanför Tranemo där gjorde vi nya bekantskaper bland husbilsfolket åt lite mat och körde sedan de ca 4 milen hem. En mycket trevlig midsommarhelg, och ett Sverige i sommarskrud med det bästa väder man kan önska sig.

4 kommentarer:

 1. Ni ser ut att ha haft jättetrevligt.......och riktigt tur med vädret.

  SvaraRadera
 2. Jag antar att ni menar Rökstenen, eller? Det är faktiskt samma ord som rauk (såna som finns på Gotland). Rök (eller rauk eller reyk) är något som stiger uppåt, som rök eller en hög sten...
  (Jag tycker att det är lite kul med ord, får jag väl erkänna... ;))

  SvaraRadera
 3. Klart det ska vara rökstenen, det var jag som inte var uppmärksam. Så fick jag lära mig något nytt..rauk...det ordet tänkte jag inte på i det här sammanhanget. Kul med ord tycker jag med.

  SvaraRadera
 4. Vad härliga bilder, tur vi ska ut en sväng över helgen så jag kan få egna härliga bilder, bara jag nu kan se till att få behålla dem oxå;)
  Tänkte oss en tur utmed Göta Kanal och cykla lite, sträckan är inte bestämd än men vi kör åt Söderköping torsdagkväll.

  SvaraRadera