onsdag 23 juni 2010

Midsommarfirande

Då var husbilen städad och nästan färdigpackad, i morgon är det avfärd mot nya spännande mål. Vi ska tillsammans med några husbilsvänner fira midsommar i Närke närmare bestämt Brevens Bruk http://www.brevens.se/index.php?sid=9 en ort som jag aldrig tidigare har besökt. Trots att vi, under mina barndoms sommrar, bodde endast ett par mil därifrån. Vi hyrde ett en buss vid sjön Tisnaren (en bit in i Tislången).

Denna buss var inredd med kök och sängar, motorn var borttagen. Här tillbringade jag och syster Anita flera härliga somrar med fiske, bad och kanotturer. Ja många minnen finns därifrån. Om tiden tillåter så ska vi nog ta den vägen förbi när vi är på hemväg. Inte visste jag då, att vi skulle tillbringa stor del av vår fritid i en husbil (kan ju faktiskt jämföras med husbussen men med en motor på).

Nu väntar midsommarfirandet med sill och färsk potatis, jorgubbar och glass och en midsommarfest med allt vad det innebär. För en gångs skull kanske också med sol och lite värme.

GLAD MIDSOMMAR önskar jag er alla.

5 kommentarer:

 1. Nämen, är det du eller jag som står där Maggan? Jag hade för mig att jag fanns på nåt sånt kort men jag minns nog fel.

  SvaraRadera
 2. Glad midsommar, hoppas att sommaren kommit på allvar nu.

  SvaraRadera
 3. Hoppas ni får en trevlig midsommar! Låter mysigt med bussen ;) När vi i våras blev intervjuade för Amelia Sommar handlade det just om den där svenska önskan om att på somrarna komma ut i naturen och leva lite enklare. Hade inte riktigt tänkt på det förut, men det är nog en typisk svensk sommardröm, ingenting t.ex. amerikaner drömmer om på samma sätt... ;)

  SvaraRadera
 4. Lite nyfiken bara
  Står den gamla sommarstugebussen kvar där än idag?

  mvh
  Martin

  SvaraRadera