måndag 28 juni 2010

Midsommar i Brevens Bruk

För första gången har vi firat midsommar i Brevens Bruk som ligger i Närke. Underbart väder men en hel del knott och mygg. Björkar hör till midsommarfirandet, Janne och Ingemar hämtade dom hos en bybo. Det märktes att det var en riktig folkfest, massor av folk kantade gatan för att se tåget med de granna kransarna som smyckats och bars av byns flickor. Det började med kanonskott eller snarare dynamitskott för det var öronbedövande smällar. Musikkår i spetsen av tåget med flicor som bar kransarna. Många var det som sedan hjälpte till att resa stången och sen blev det dans för barn och vuxna. Vi träffade flera husbilsvänner och under kvällen sjöngs det allsång till gitarrspel mellan husbilarna.

En cykelrunda hann vi med också, jag för första gången i år på cykel. En runda på ca en mil blev det och att jag var ovan vid sadeln kändes dagen därpå. Vi cyklade förbi många fina ställen. Här har funnits en kvarn med stort hjul. Nu bara stenrester kvar.

En mycket trevlig midsommar med trevliga husbilsvänner.

3 kommentarer:

 1. Vilka fina kransar. Hur obildad är inte jag som aldrig har hört talas om Brevens Bruk och midsommarfirande. bäst att googla och läsa upp
  sig :-)

  SvaraRadera
 2. Ingrid och Jannemåndag, 28 juni, 2010

  Jag och Janne tackar dig och Ingemar för en fantastiskt trevlig midsommar med efterföljande resa.
  Ingrid

  SvaraRadera
 3. Fina kransar! Ser verkligen ut som en riktig midsommar!

  SvaraRadera