söndag 13 juni 2010

Stenmurar

För snart 7 år sedan så hjälpte min syster mig att anlägga en stenmur runt min rabatt av blommor. Eftersom jag är junibarn och dessutom fyllde jämt, så blev det min födelsedagspresent. Vi slet som djur med att bära sten och mura i värmen. Vi kunde bara att jobba på förmiddagarna, eftersom det var en av våra varma sommrar ungefär 22 -25gr och solen låg rakt på....svettigt med andra ord. Men så här blev resultatet.

För att vi inte skulle glömma när den gjordes, så använde vi oss av samma sätt som filmstjärnorna i Hollywood, ni vet på den berömda Boulevarden med stjärnorna.

Hollywood Walk of Frame är en mycket känd trottoar som sträcker sig längs gatorna Hollywood Boulevard och Vine Street.På trottoaren finner man över 2000 stjärnor i marmor med berömda personers namn på. Så här fint blommade det första våren, nu till hösten är det dags att sätta ner nya lökar. En bra sittplats, när man vill ta paus i trädgårdsarbetet, blev det också.

Inte för att jag är någon berömd person och avtrycket blev inte i marmor utan i cement, men jag tycker det är kul att minnas när muren gjordes. Nu är det dags för etapp två, på vänster sida nedanför lillstugan börjar en ny stenmur ta form.

2 kommentarer:

  1. Ja, jösses vilken workout det var, en av dom roligaste jag har gjort :-)
    Den nya muren ser ut att bli kanonfin den med!

    SvaraRadera
  2. Om jag känner mig pigg nog i morgon kommer jag kanske ut så vi kan fortsätta bygga mur. Sedan tycker jag att det vore fint om vi lägger lite cement i skrevorna så den nya muren blir i stil med den andra. Ett förslag i alla fall. Är förkyld nu med snuva och hosta tyvärr.

    SvaraRadera