lördag 9 januari 2010

Provkörning, kyla och födelsedag

Natten var nog den kallaste på hur många år som helst -23 gr. Eftersom vi skulle ut och åka på eftermiddagen så testade vi att starta bilen. Trögt gick det och någon tändning blev det inte, så det var bara att koppla i motorvärmaren. Ingemar blev nyfiken på hur husbilen skulle reagera. Men det blev samma resultat, som med personbilen, ett par försök till start ...men nej den orkade inte runt, och till den har vi ingen motorvärmare, vem trodde vi skulle få så här kall vinter. Vi har en fläkt som håller några plussgrader inne, men det hjälper inte motorn. Nu är det väl bara att hoppas att temperaturen stiger så det blir lite varmare ute. Med tanke på hur mycket bär det var på rönnen denna höst så lär det bli en kall och snörik vinter enligt gamla sägner. Och nu börjar jag tro att dom har rätt. Men å andra sidan så brukar Januari och Februari vara kalla månader. I min matkällare frös mina morötter, där har vi också ställt in en fläkt nu, bättre sent än aldrig. Elräkningen blir nog mer än dubbelt så dyr den här månaden. Nu ångrar man att man inte har någon alternativ värmekälla. Efter ett tag så gick det att starta bilen och vi for iväg på snöiga och hala vägar. Dags att åka och gratta sonen på födelsedagen. Vi fick en underbart god blåbärstårta som gjorde att man redan nu började längta till sommaren.Men idag känns den väldigt avlägsen där emot har det blivit ljusare ute och vi hade en fin solnedgång på väg till kalaset. Wilma var med och fick träffa 2 hundkillar, ganska stora, men hon brydde sig inte. Som vanligt när jag plockade fram kameran ....så smet hon undan. Jag som hade hoppats på en fin bild på dom alla tre.

5 kommentarer:

 1. Oj, har ni någonsin haft en så kall vinter? Ikväll ska jag försöka få till ett inlägg på min blogg, jag har varit så trött sen jag kom hem från Mexico, 3 små barn kan vara ganska jobbiga på en liten yta i 2 veckor.

  SvaraRadera
 2. oops, det var ju jag anita som skrev den kommentaren, jag var tydligen inloggad hos dig Maggan sedan jag kollade ditt Adsense.

  SvaraRadera
 3. Inga problem Anita. Tycker du jag ska slänga ditt inlägg :) annars får det stå kvar.

  SvaraRadera
 4. Inte lätt att vara bil i 23 minusgrader... Vi har "värmebölja" idag med "bara" 7 minus... ;)

  SvaraRadera
 5. Det kan st[ kvar s[ gl;mmer jag inte mina missar hehe, som nu när jag glömde skifta till svenskt skrivbord och få å ä och ö. Hur gick det med AdSense förresten, det verkar fungera nu.

  SvaraRadera