fredag 29 januari 2010

Dofter och motion

Handen på hjärtat....hur många är det som bakar sitt bröd själva idag? Fanns det något som luktatde godare än att komma från skolan och mamma hade bakat bröd? Den doften, av nybakat, kunde kännas ända ut i trappuppgången. Förr bakade jag allt bröd både vete och rågbröd, och 7 sorters kakor skulle det vara. Tror inte det är många som har 7 sorters kakor på kakfatet i dag. Jag kan i alla fall skryta med att det luktade nybakat hos mig igår. Till dofter hör också den rena klara vinterluft vi har här. Vi tillhör de få städer som inte har en massa fabriker, som släpper ut sin rök i luften vi andas. I går var en sådan härlig dag med vinterdoft, lite solsken och härligt vitt orört snötäcke endast spår av rådjuret. Motion behövs i alla åldrar så jag tog tag i snöskyffeln och gjorde mitt motionspass. Att man sedan känner av vissa muskler i ryggen kan bara betyda att det krävs mer motion. Och att sitta framför datorn ger bara ögon och fingermotion, så nu ska skorna på igen och nya tag med snöskyffeln....mer snö kan väntas enligt vädergubbarna. Hej o hå!!

5 kommentarer:

 1. Ren vinterluft.......det hade jag nästan glömt att det faktiskt luktar. Och så tystnaden. Det blir ett annat ljud när snötäcket ligger orört.

  SvaraRadera
 2. En sån här vinter var det länge sedan vi hade. Massor med snö och kallt och vackert ....när solen skiner.

  SvaraRadera
 3. Nybakat, ja det luktar bara du skriver om det....
  Härligt.

  SvaraRadera
 4. Man får sådan lust att baka när man läser din blogg. På tal om ny orörd snö har vi det nattetid. Under dagen härjar två vildar och gör snön till isflak på land.
  Det är alltid lika kul att läsa din blogg och ha en underbar dag.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Då vet jag var det var som doftade så gott i fredags, hälsa Ingemar från oss båda.

  SvaraRadera